Pilietiškiausi kaimynai – Lazdijų rajone

Gruodžio 5 d. popietę Kaune buvo organizuojama pirmoji veiksmingiausio saugios kaimynystės projekto konkurso „Veikliausia saugios kaimynystės grupė 2018“ konferencija. Renginyje dalyvavo visos Lietuvos aktyviausi saugių kaimynysčių grupių puoselėtojai kartu su savo apskrities komisariatų bendruomenės pareigūnais. Kiekvienas į konferenciją atvykęs saugios kaimynystės grupės atstovas buvo apdovanotas atminimo dovanėlėmis, o jos metu savo gerąja patirtimi pasidalino šešios Lietuvos saugios kaimynystės grupės. Renginyje susirinko gausus būrys pilietiškų ir saugią kaimynystę puoselėjančių žmonių, kurie nuolat bendrauja ir puikiai sutaria su savo apskrities policijos pareigūnais.
Nominaciją ,,Už pilietiškiausią kaimynišką poelgį“ laimėjo Lazdijų rajone aktyviai veikianti saugios kaimynystės grupė ,,Jotvingiai“, Lazdijų r., Būdviečio sen., Strumbagalvės-Kybartų k. Apie 2015-ųjų metų lapkričio naktį, kai Strumbagalvės kaime (Lazdijų r.) gyvenantis Gintautas Kalinauskas (47 m.) nepabūgo sutramdyti į vienišos senyvos kaimynės namus įsibrovusio jauno plėšiko, rašė ir žiniasklaida. Pamatęs, kad prie lango stovi lengvais drabužiais apsirengusi 84 m. kaimynė, Gintautas suprato, kad kažkas atsitiko negera. Kaimynę saugiai palikęs su savo žmona, jis apsiginklavęs šakėmis išskubėjo į senolės namus ir ne tik apsaugojo jos turtą, bet ir sulaikė nusikaltėlį.
Norint, kad veiktų saugios kaimynystės grupė, būtini trys komponentai: savivalda, bendruomenės (grupės) vadovas ir policija, kuri tarpininkauja ir bendradarbiauja su kitomis institucijomis ir gali patarti, padėti spręsti saugios aplinkos problemas. Jei kažkas sukėlė Jūsų įtarimą, negalvokite, kad kas nors kitas jau paskambino policijai. Tai yra Jūsų kaimynystė ir Jūs privalote nedelsdami veikti. Geriausia ir pigiausia apsauga – kaimynų bendravimas.
Atminkite, kad vieningi ir budrūs kaimynai gyvena saugiau. Saugi kaimynystė – tai Jūsų ir kaimynų bendradarbiavimas, padedant policijai ir kitoms institucijoms bei stiprinant saugumą Jūsų gyvenamojoje vietovėje.

Alytaus apskr. VPK informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą