„YOUTHeatre“ forumas

Gegužės 10- 11 dienomis Alytaus miesto teatre vyks scenos menų gerųjų praktikų forumas YOUTHeatre. Registracija į forumą pratęsta iki gegužės 5 dienos. Užpildyti registracijos anketą galite čia: https://forms.gle/AWfEtoCPk76brjgCA.


Šiuolaikiniame globaliame pasaulyje, kuomet gyvenimo tempas nuolat spartėja, o žmogus tampa vis daugiau galimybių rinktis turintis individas, reikia liūdnai konstatuoti, kad meno ir kultūros poreikis mažėja. Scenos menas vis mažiau aktualus ar patrauklus virtualiame pasaulyje paskendusiam jaunam žiūrovui.
Meno vartojimo poreikis ugdomas ankstyvame amžiuje, todėl socialinių kultūrinių įgūdžių trūkumas vėliau suformuoja esamą problemą. Ir nors teatro, kaip meno verte nėra abejojama, tačiau realiame gyvenime praktikuojama vis rečiau. Tad kiekvienas teatras ieško savų kelių ir būdų, kaip pasiekti jaunų žmonių širdis. Deja, tai pavyksta ne visiems ir ne visuomet.
„Projektu YOUTHeatre siekiame dalinimosi įvairiomis strategijomis ir praktikomis, diskusijų ir kūrybinių dirbtuvių - jaunosios auditorijos plėtros ir tvaraus ryšio su ja tikslais“, - kalba Alytaus miesto teatro direktorė Inesa Pilvelytė.

Vienas pagrindinių forumo YOUTHeatre tikslų - bendradarbiavimas su tų pačių ir skirtingų sričių atstovais, dalinantis meninių sprendimų, rinkodaros ir komunikacijos sėkmės patirtimis. Ypač svarbios tarptautinės partnerystės, kurios atskleidžia kultūrinius skirtumus, vedančius ne tik į įvairesnes praktikas, bet ir į kultūrinius mainus, kurie praplečia visą pasaulėžiūrą.
Forume dalyvauja lektoriai iš Norvegijos, Latvijos, Estijos. Prie jų jungiasi Lituvos teatrų gerosios praktikos įgyvendintojai, aie kultūros paso galimybes kalbės Lietuvos kultūros ministerijos atstovai.

Kitas forumo tikslas - išsiaiškinti jaunų žmonių aktualijas, poreikius ir būdus, kaip teatras galėtų juos atspindėti bei įtraukti į kuriamus kultūros produktus.
Forumo metu vyks jaunimo auditorijai skirtų Alytaus miesto teatro spektaklių peržiūra bei jų aptarimas.


„YOUTHeatre“ forumas

Gegužės 10 – 11 d. | Alytaus miesto teatras
Gegužės 10 d. PROGRAMA
09:00 REGISTRACIJA
10:00 PRANEŠIMAS. Lilija Lepora (Latvija) – „Jaunosios auditorijos įtraukimas į (ne)tradicinius projektus“.
10:30 PRANEŠIMAS Theis Irgens (Norvegija) – „Ko – kūrybos praktikos teatre – jaunosios auditorijos plėtra festivalio kontekste“.
11:00 PRANEŠIMAS Andra Kavaliauskaitė (Alytaus miesto teatras) – „Socialinis – kultūrinis projektas „SEEN“ arba menas kaip terapija“.
11:30 PRANEŠIMAS Eglė Kazickaitė ir Greta Gudelytė (Apeirono teatras) – "Kontroversija: teatras ir pilietiškumas".
12:00 – 13:00 PERTRAUKA
13:00 PRANEŠIMAS Toomas Tross (Estija) – „Šeima – teatras: įtakų zonos“.
13:30 PRANEŠIMAS Jolanta Garnytė - Jadkauskienė (Kauno nacionalinis dramos teatras) – „Komunikacija – (ne)tradicinis projektas jaunajai auditorijai „Nerk į teatrą“.
14:00 PRANEŠIMAS Tomas Jankauskas (Klaipėdos jaunimo dramos teatras) – „Klaipėdos jaunimo teatras – kaip pavyti idėją?“.
14:30 PRANEŠIMAS Jolita Bečienė (Lietuvos Respublikos kultūros ministerija) – „Kultūros pasas – galimybės ir siekiai“..
15:00 – 15:30 PERTRAUKA
15:30 SHOWKEYS „Px“ (forumo tearas), Alytaus teatro mažoji salė.
17:30 – 18 :00 PERTRAUKA
18:00 SHOWKEYS „(Ne)vaikų žaidimai“ Rež. A. Vidžiūnas, Alytaus teatro didžioji salė.
20:00 Vakaro koncertas Europos dienos šventei paminėti Rotušės aikštėje.

Gegužės 11 d. PROGRAMA
10:00 – 10:45 DISKUSIJA – SPEKTAKLIŲ APTARIMAS.
10:45 – 11:00 PERTRAUKA.
11:00 – 13:00 DISKUSIJA „Tvaraus ryšio su auditorija kūrimas (efektyvios klasikinės ir „partizaninės“ rinkodaros praktikos)“.
13:00 – 14:00 PIETŪS.
14:00 SHOWKEYS „Seen“ Rež. A. Kavaliauskaitė, Alytaus teatro didžioji salė.
16:00 – 17:00 PERTRAUKA.
17:00 SHOWKEYS „Tūla, arba esame okupuota šalis“ Rež. L. Liausaitė, Alytaus teatro mažoji salė.
19:00 DISKUSIJA – SPEKTAKLIŲ APTARIMAS


AMT informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą