Jau šįvakar - Mikołajaus Trzaskos ir Arkadijaus Gotesmano koncertas „Susitiksime Alytuje“


Nuo 2009-ųjų metų organizuotas ir Baltijos šalyse analogų neturėjęs Klezmerių muzikos festivalis, pristatydavęs Lietuvos miestų ir miestelių publikai ne tik muziką, bet ir žydų kultūrą plačiąja prasme, atvertė naują savo istorijos puslapį ir tapo „Jewish Art Festival in Lithuania“.
„Jewish Art Festival In Lithuania“ tęsia savo pirmtako tradicijas ir lankytojams pristato skirtingas meno formas sujungiančią edukacinę bei koncertinę programą. Festivalio organizatoriai Lietuvos klausytojus ir žiūrovus supažindina su talentingiausiomis ir įdomiausiomis žydų kultūros asmenybėmis, jų darbais bei gyvenimo istorijomis. Tai yra ne tik muzikantai, bet ir rašytojai, poetai, dailininkai.
Šiais metais festivalis „Jewish Art Festival In Lithuania“ pristatė žiūrovams turtingą, apjungiančią įvairias meno formas programą. Garsūs Lietuvos ir užsienio festivalio dalyviai – muzikantai, rašytojai ir poetai pasirodė daugelyje Lietuvos miestų.
Festivalį „Jewish Art Festival In Lithuania“ uždarys žinomo lenkų muzikanto Mikołajaus Trzaskos ir lietuvių atlikėjo Arkadijaus Gotesmano koncertas „Susitiksime Alytuje“. Koncerte skambės džiazo improvizacijos žydų folkloro muzikos motyvais.
Arkadijus Gotesmanas yra vienas išradingiausių ir produktyviausių Lietuvos džiazo kūrėjų, perkusijos meistras, Vilniaus klezmerių orkestro įkūrėjas ir narys, festivalio „Jewish Art Festivali In Lithuania“ meno vadovas.
Mikołaj Trzaska, saksofonininkas, bosinis klarnetistas, kompozitorius. Jis laikomas džiazo avangardo ikona Lenkijoje. Savo muzikinėse kelionėse jis ieško bendro vardiklio žydų ir šiuolaikinėje muzikoje. Prieš keletą metų M. Trzaska grįžo prie tradicinės žydų muzikos, iš dalies dėl savo žydiškų šaknų.
Renginio vieta – Alytaus Jurgio Kunčino viešoji biblioteka, Seirijų g. 2
Renginio laikas – gruodžio 11 d. 17 val.
Įėjimas nemokamas


Organizatoriai:
Jewish Art Festival In Lithuania,
Lenkijos institutas Vilniuje,
Alytaus Jurgio Kunčino viešoji biblioteka

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą