Neįgaliųjų dienos minėjimas „Iš širdies į širdį“

VšĮ Alytaus miesto socialinių paslaugų centre paminėta Tarptautinė neįgaliųjų diena „Iš širdies į širdį". Tradicine tapusią šventę jau 7-jį kartą organizavo Alytaus J. Kunčino viešosios bibliotekos Vidzgirio filialo bibliotekininkė Rasa Armanavičienė.
Renginį pradėjo įstaigos darbuotojos savo pasirodymu – šokiu. Koncertinę programą taip pat tradiciškai neįgaliesiems dovanoja kuri nors miesto ugdymo įstaiga. Po ja slypi prasminga idėja: pabūti kartu su neįgaliu žmogumi, mokytis jį priimti, suprasti. Šiais metais ją paruošė Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos moksleiviai, vadovaujami mokytojos Birutės Babarskienės.
Šventėje dalyvavo neįgaliųjų artimieji, Alytaus miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Sonata Dumbliauskienė, Alytaus šv. Brunono Kverfurtiečio parapijos klebonas Valdas Simanaitis ir UAB „Rimi Lietuva" prekybos centro atstovės.
Po koncerto susirinkusieji buvo pakviesti į fojė arbatos puodelio ir apžiūrėti eksponuojamą Neįgaliųjų ir Vaikų dienos centrų lankytojų bei pagalbos į namus paslaugas gaunančių moterų darbų parodą „Amatų karuselė". Bendrystė buvo graži, nuoširdi ir prasminga. Visi džiaugėsi gražia tradicija, suteikiančia galimybę susirinkti ir visiems kartu pabūti.
Prisidėdami prie Baltojo kaspino akcijos ir norėdami atkreipti dėmesį į smurtą šeimose bei vyrų vaidmenį, siekdami sustabdyti smurtą, įstaigos darbuotojai segėjo baltus kaspinus.


VšĮ Alytaus miesto socialinių paslaugų centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą