Vaizdo stebėjimo kameros fiksuoja daugiau pažeidimų

Alytaus rajono savivaldybės administracijos įrengtos vaizdo stebėjimo kameros pastaruoju metu užfiksuoja daugiau įvairių pažeidimų ir chuliganiško elgesio atvejų. Kamerų vaizdo įrašai perduodami Alytaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, pažeidėjai baudžiami.

Keista pramoga Nemunaityje

Nemunaičio sporto aikštyne kameros užfiksavo važinėjančius ir asfalto dangą gadinančius lengvuosius automobilius. Įvažiavimai į aikštyną yra užtverti, vienoje vietoje įrengta pakeliama užkarda, kitoje vietoje sudėti specialūs užtvarai, tačiau kai kurie lengvųjų automobilių vairuotojai chuliganiškai gadina užkardas ir važiuoja per sporto aikštyną. Tokiu elgesiu vairuotojai rodo nepagarbą tiek vietos gyventojams, tiek savivaldybės pastangoms kurti laisvalaikiui ir sportui patrauklias bei saugias erdves.

Peržiūrėjus vaizdo medžiagą, nustatyta, kad vasario – kovo mėn. Nemunaičio sporto aikštyne važinėjosi lengvieji automobiliai „Toyota“, „Renault“ (užfiksuoti net keli pažeidimai, pasak vietos gyventojų, automobilis priklauso seniūnaičiui S.L., bet jis teisinosi, kad vairavo žmona), „Land Rover“ (užfiksuoti 2 pažeidimai), „Vw Golf“ (visų jų valstybiniai numeriai užfiksuoti). Pastarasis automobilis įvažiavo į sporto aikštyną, chuliganiškai sugadinus įvažiavimo užtvarą. Vaizdo įraše matyti, kaip moteris, išlipusi iš automobilio, grubiai nulaužia, nusuka į šoną ir sugadina užtvarą, pakeliamą tik valdymo pulteliu.

Kovo 4 d. užfiksuota, kad „Land Rover“ automobilio vairuotojui įvažiavus į sporto aikštyną, jis buvo įspėtas apie daromą žalą ir kad automobiliu važinėti aikštyne draudžiama, tačiau vairuotojas į perspėjimą nereagavo, pastabas ignoravo ir vis tiek važiavo per aikštyną.

Savivaldybė visais atvejais sieks, kad Administracinių nusižengimų kodekso pažeidėjai atlygintų ir padarytą materialinę žalą, o jiems skiriamos nuobaudos nebūtų minimalios.

Policija reaguoja operatyviai

„Džiaugiamės, kad savivaldybės įrengtos vaizdo stebėjimo kameros prisideda prie sėkmingo nusižengimų ir nusikaltimų išaiškinimo“,- sako Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alvydas Jurgelevičius.

Kovo 9 d. Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo gautas Alytaus rajono savivaldybės administracijos raštas dėl Nemunaičio sporto aikštyne daromų Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Peržiūrėjus savivaldybės perduotą vaizdo kamerų medžiagą, buvo nustatyti asmenys, kurie savo elgesiu pažeidė Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio 1 dalies (Kelio ženklų, žmonių vežimo reikalavimų nesilaikymas ar kitas Kelių eismo taisyklių pažeidimas) nuostatą. Šis pažeidimas vairuotojams užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

Keturiems Alytaus rajono gyventojams surašyti administracinio nusižengimo protokolai ir paskirtos baudos. Du iš jų, vyras (g. 1978 m.) ir moteris (g. 1961 m.) pažeidimą padarė keletą kartų, todėl jiems surašytas ne vienas protokolas,- patvirtino Kristina Janulevičienė, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja.

Išaiškintas gaisrą sukėlęs asmuo

Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas ir dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo. Pareigūnai gavo informaciją, kad kovo 14-osios naktį Alytaus r., Alovės sen., Alytaus k., Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai gesino degančius

keturis požeminius šiukšlių konteinerius, priklausančius UAB „Alytaus regiono Alytaus atliekų tvarkymo centras“, bei informacinį stendą. Įvertinus situaciją nustatyta, kad galima gaisro kilimo priežastis – padegimas.

Vaizdo stebėjimo kamerų medžiaga policijos tyrėjams padėjo išaiškinti ir gaisrą sukėlusį pašalinį asmenį. Dėl šio įvykio įtarimai pareikšti 54 m. Alytaus miesto gyventojui. Ikiteisminį tyrimą atlieka Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Su šiukšlėmis iš miesto – į sodų ar kapinių konteinerius

 Pavasarį sodininkų bendrijų administratoriai ir kapinių teritorijas prižiūrinčių įmonių atstovai, aplinkiniai gyventojai pastebi ir fiksuoja ne vieną atvejį, kai miesto gyventojai atveža ir konteineriuose ar šalia jų palieka įvairias buitines atliekas, šiukšles.

Šių teritorijų šeimininkai, seniūnai prašo gyventojų supratingumo ir įspėja, kad į kovą su aplinkos teršėjais taip pat pasitelks vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuotus faktus. Nuo praėjusių metų lapkričio mėn. pasikeitus Administracinių nusižengimų kodekso nuostatoms, nustatytiems pažeidėjams netaikomas įspėjimas, jiems iš karto skiriama administracinė nuobauda. Taigi, stebėjimo kamerų užfiksuotiems pažeidėjams teks dažniau praverti pinigines ir atlyginti gamtai daromą žalą.

Praėjusiais metais Alytaus rajono savivaldybės teritorijoje išaiškinti 72 administracinio teisės pažeidimo atvejai, iš jų net 59 atvejais skirtos piniginės baudos už šiukšlių palikimą netinkamose vietose.

Šiais metais Alytaus rajono savivaldybėje viešąsias erdves stebi apie 170 vaizdo įrašymo kamerų.

Screenshot 142

Screenshot 143

 Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

  • lkmpolk nbhkkl
    prieš 34 minučių
    Read my testimony


    My name is Lisa Hübotter
    . I live inlithuania and i am a happy woman today and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of 60,000 euro to start my life all over as i am a singles mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of 60,000 euro , he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs. Katica that refer you to him. contact the manager of SKY Experience loan Mr.A .S .Austin,
    via email: ( contact@skyexperienceloan.com ) or apply on their website https://skyexperienceloan.com

Parašykite komentarą