Įspėjimas! Veiklą vykdo piratinė „SPIS.Prisijungti“ svetainės versija

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kviečia šalies gyventojus būti dėmesingais jungiantis prie SPIS – socialinės paramos šeimai informacinės sistemos. Ministerija gavo duomenų, jog nelegalią veiklą vykdo SPIS svetainės kopija, labai panašiu internetiniu adresu ir titulinio puslapio grafiniu dizainu.  

Atkreipiame dėmesį, jog gyventojai, teikdami elektroninius dokumentus įvairiai socialinei paramai gauti – socialinėms išmokoms, komunalinių paslaugų kompensavimui, socialinei paramai mokiniams, socialines paslaugas ir kt. – turi jungtis tik šiuo svetainės adresu https://spis.lt (SPIS).

Ministerijos turima informacija rodo, kad yra sukurta svetainės kopija (piratinė svetainė), panaudojant tikrosios svetainės duomenis, grafinius vaizdus (SPIS | Prisijungti).  

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija operatyviai kreipėsi į Lietuvos teisėsaugos institucijas, kad šios piratinės svetainės veikimas būtų nedelsiant sustabdytas, o nustatyti kalti asmenys – patraukti atsakomybėn.

Neteisėtai pasinaudojant oficialios SPIS svetainės duomenimis ir naudojant netikrą svetainę neteisėtam elektroniniu būdu teikiamų duomenų perėmimui ir įgijimui, gali būti padaryta didelė žala netikra svetaine pasinaudojusio žmogaus asmens duomenims.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą