Vaiko teisių apsaugos skyriuje siautėjusiam alytiškiui – 60 parų arešto

 

 

Už neteisėtą šaltojo ginklo – nunčiako pasigaminimą, nešiojimą ir grasinimą valstybės tarnautojams jų darbo vietoje 60 parų arešto Alytaus apylinkės teismas skyrė šešiasdešimtmečiui alytiškiui Rimvydui Juseliui.
Būdamas neblaivus (2,31 promilės) jis pernai balandžio 27 dieną atėjo į Alytaus miesto savivaldybės vaiko teisių apsaugos skyrių ir grasindamas darbuotojoms paties pasigamintu nunčiaku, Pietryčių Azijoje naudojamu šaltuoju ginklu, reikalavo leisti pasimatyti su trim jo vaikais, kurie tuo metu buvo apgyvendinti Alytaus vaikų globos namuose.
Jis gąsdino tarnautojas, kad šis ginklas “varo milimetrais ir išguldys visus”, o kai pamatė, kad skyriaus vedėja rankose laiko telefoną ir skambina policijai, pagrasino sudaužyti jį.
Tačiau išgirdęs, jog policijos pareigūnai gavo žinią apie jo siautėjimą, skubiai pasišalino.
R.Juselį policininkai pamatė einantį gatvę ir rankose sukantį nunčiaką, kurį, pastebėjęs pareigūnus, numetė po automobiliu ir bandė pasprukti.
Sulaikytas jis papasakojo, jog šį ginklą pasidarė prieš trejus metus – nupjovė dvi medinės lovos kojas, jose išgręžė skylutes ir sujungė perkišęs grandinėlę. Atseit net bandė registruoti policijos komisariate, tačiau neregistravo, bet leido nešiotis. Tik jokių tokius R.Juselio pasakojimus patvirtinančių dokumentų nėra.
Teisme vyras neneigė neteisėtai nešiojęs savadarbį ginklą, bet nenorėjo prisipažinti grasinęs savivaldybės darbuotojoms. Tačiau įrodymų pakako šiam jo nusikaltimui patvirtinti.

Genovaitė Rafanavičienė

lrytas.lt

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą