Alytuje bus žymimos visos automobilių taksi stotelės

Alytaus miesto savivaldybės taryba patvirtino lengvųjų automobilių taksi stotelių įrengimo ir naudojimosi Alytaus miesto savivaldybėje tvarkos aprašą. Jis bus privalomas visiems taksi vairuotojams ir vežėjams, kitiems fiziniams ir juridiniams asmenims.

Taksi stotelėse, savivaldybei priklausančiame vietinės reikšmės kelyje arba automobilių stovėjimo aikštelėje turi būti įrengtas kelio ženklas Nr. 549 „Taksi stotelė“. Čia galės stovėti tik taksi paslaugą teikiantys vežėjai, turintys išduotą leidimą. Po šiuo ženklu gali būti tvirtinama lentelė su papildoma informacija keleiviams bei įrašomas stotelės pavadinimas.

Stotelių įrengimą organizuoja ir jas prižiūri Alytaus miesto savivaldybės administracija, atsižvelgdama į jų poreikį, technines bei finansines galimybes.

Vežėjai, norintys, kad taksi stotelė būtų įrengta, motyvuotu prašymu kreipiasi į Alytaus miesto savivaldybės administraciją, o jų poreikį dėl įrengimo svarsto Saugaus eismo komisija. 

Taksi stotelėje draudžiama:

rūkyti stovinčiame lengvajame taksi automobilyje;

šiukšlinti;

triukšmauti, garsiai leisti muziką ar kitaip trikdyti viešąją rimtį;

stovėti lengviesiems automobiliams, kurie neteikia taksi paslaugos.

Šis tvarkos aprašas parengtas atsižvelgiant į Vyriausybės atstovo Vilniaus ir Alytaus apskrityse gautą raštą, kuriuo savivaldybių administracijos raginamos nustatyti taksi stotelių įrengimo tvarkas.

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą