Savivaldybėje – svečiai iš 6 užsienio šalių

Po ilgos pertraukos Alytaus miesto savivaldybėje apsilanko vis daugiau užsienio svečių.

Šįkart čia viešėjo iš Bulgarijos, Graikijos Italijos, Ispanijos, Kipro ir Portugalijos atvykę projekto „Visuomenės stiprinimas mokantis meno“ partneriai. Juos savivaldybėje priėmė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

„Jūs atvykote iš labai gražių šalių. Tikiu, kad apsilankymas Alytuje jums labai patiks. Gražaus laiko čia, mėgaukitės tuo, ką patirsite projekto metu“, – sveikindama svečius sakė mero pavaduotoja. 

Projektą „Visuomenės stiprinimas mokantis meno“ kartu su minėtais partneriais įgyvendina Alytaus muzikos mokykla, tad susitikimo metu Muzikos mokyklos direktorė prof. dr. Aldona Vilkelienė susirinkusiems pristatė projekto veiklas ir atvykusius svečius.

Tik vakar į Lietuvą atvykę svečiai susitikime dalijosi pirmaisiais viešnagės Alytuje įspūdžiais. „Miestas švarus ir apsuptas žalumos, o žmonės – draugiški ir paslaugūs“, – pirmuosius pastebėtus privalumus įvardijo iš Italijos atvykusi delegacija. 

Alytaus muzikos mokyklos įgyvendinamo projekto „Visuomenės stiprinimas mokantis meno“ tikslas – sustiprinti ryšį tarp suaugusiųjų švietimo institucijų, pasitelkiant žinias apie visuomenės bendrystės jausmo stiprinimą, integruojant įvairias pažeidžiamas grupes. Skleisti gerąją patirtį, sukauptą suaugusiųjų švietimo projektų vykdymo metu ir tobulinti suaugusiųjų švietėjų tarpkultūrines kompetencijas.

Projekto metu kiekviena šalis pristatys savo kultūrą ir meną, atskleis galimybes, kaip meno (muzikos ir dailės) priemonėmis efektyviau integruojamos įvairios pažeidžiamos visuomenės grupės.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą