Vidaus reikalų ministerijai pavaldžiose įstaigose pradeda dirbti Ukrainos karo pabėgėliai

Vidaus reikalų ministerijai pavaldžiose įstaigose pradeda dirbti Ukrainos karo pabėgėliai.

Ukrainos piliečiai darbą pradės Migracijos departamento teritoriniuose padaliniuose – du paskirti dirbti Vilniaus migracijos skyriuje, trys bus įdarbinti Kėdainių teritorinio padalinio skambučių centre. Nuo balandžio 1 d. Policijos departamento Aptarnavimo skyriuje įsteigta 10 naujų etatų, į kuriuos planuojama priimti ukrainiečius.

„Privalome padėti Lietuvą pasiekusiems ukrainiečiams lengviau prisitaikyti prie gyvenimo mūsų šalyje. Žiauraus karo Ukrainoje akivaizdoje telkiame ne tik visas institucijas ir organizacijas krizei suvaldyti – vykdome karo pabėgėlių registraciją, rūpinamės jų priėmimu ir apgyvendinimu, bet ir pagal galimybes įdarbiname mums pavaldžiose įstaigose“, – teigia vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

Policijoje įdarbintų ukrainiečių pagrindinės funkcijos bus susijusios su pagalba savo tautiečiams registracijos centruose. Šie darbuotojai bus atsakingi už atvykstančiųjų pasitikimą, pagalbą verčiant informaciją iš lietuvių kalbos į ukrainiečių kalbą, srautų reguliavimą bei atlikimą kitų funkcijų, kurios užtikrina tinkamą atvykusių priėmimą ir tolesnę integraciją. 

Lietuvoje, 2022-04-01 dienos duomenimis, užregistruota 38 654  karo pabėgėlių iš Ukrainos.

Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą