Atodrėkio palydovai – varvekliai. Prašome pašalinti juos nuo pastatų

Pastarosiomis dienomis prasidėjus intensyviam lietui ir atodrėkiui, svyruojant oro temperatūrai, ant pastatų formuojasi varvekliai, kurie kelia pavojų aplinkiniams. Didelis šlapio sniego kiekis gerokai padidino apkrovas pastatų stogams, dėl to gali kilti pavojus pastatų laikančiosioms konstrukcijoms. 

Krintantys sniego bei ledo gabalai gali ne tik apgadinti automobilius, bet ir sužaloti žmones. 

Vadovaujantis atitinkamomis statybos techninio reglamento nuostatomis, pastatų savininkai privalo užtikrinti saugų pastato naudojimą, maksimaliai sumažinti avarijų tikimybę, grėsmę žmonių gyvybei, sveikatai ar aplinkai. 

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyrius Alytaus mieste esančių pastatų savininkų prašo įvertinti pastatų, už kurių priežiūrą jie yra atsakingi, būklę ir imtis priemonių stogų ir laikančiųjų konstrukcijų apkrovoms sumažinti bei pašalinti varveklius.     

Už nenuvalytus ir pavojingus varveklius ar sniego sankaupas numatyta administracinė atsakomybė už statinio naudotojo pareigų nevykdymą ir statinių techninę priežiūrą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus – bauda nuo 60 iki 300 eurų.

Dėl įvykusios avarijos, sukėlusios pasekmes kitiems asmenims ar jų turtui, už priemonių žmonėms apsaugoti, avarijai išvengti nesiėmimą ar įstatyme nustatytų prievolių nevykdymą įvykus naudojamo statinio avarijai, skiriama bauda statinio naudotojams būtų gerokai didesnė – nuo 300 iki 1500 eurų. 

Miesto ūkio skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą