Ukrainiečių antplūdžio nebėra, mieste gyvena per 800 nuo karo pasitraukusių asmenų

Antruosius metus skaičiuojantis Užsieniečių registracijos centras trumpa priebėga jau tapo beveik 11 tūkstančių ukrainiečių. Antrąją karo Ukrainoje pradžios dieną Alytuje pradėjęs veikti pirmas Lietuvoje ir kol kas vienintelis šalyje tebeveikiantis centras pakeitė tik savo veikos vietą – iš Alytaus kultūros centro Pramonės gatvėje į buvusius Vaikų globos namus A. Juozapavičiaus gatvėje. 

Skirtingai negu pirmosiomis karo dienomis atvykstančių ukrainiečių antplūdžio šiandien nėra. Šiais metais per tris su puse mėnesio iki balandžio vidurio į Registracijos centrą kreipėsi 343 asmenys, iš jų laikinai apgyvendinti buvo 190. Pavyzdžiui, per praėjusią savaitę atvyko 24 asmenys: 8 vaikai ir 16 suaugusių.
  
Per praėjusius metus šie skaičiai buvo gerokai didesni – 2022 metais centras priėmė 10 342 iš Ukrainos atvykusius piliečius, laikinai nakvynę suteikė 5 514 ukrainiečių.

Alytaus mokyklose šiuo metu mokosi 172 vaikai iš Ukrainos. Du darželius lanko 4 vaikai. Neformaliojo švietimo įstaigas lanko 47 vaikai iš Ukrainos (6 – Muzikos mokyklą, 3 – Dailės mokyklą, 15 – Jaunimo centrą, 23 – Alytaus sporto ir rekreacijos centrą). 

Alytaus profesinio rengimo centre mokosi 18 į Alytų atvykusių ukrainiečių, vienas studijuoja Alytaus kolegijoje. 

Šiuo metu Alytuje gyvena 842 nuo karo iš Ukrainos pasitraukę asmenys. „Sodros“ ir Užimtumo tarnybos balandžio pradžios duomenimis, beveik du šimtai iš jų dirbo, 76 turėjo bedarbio statusą, o darbdaviai mieste ukrainiečiams turi 19 laisvų darbo vietų. 


AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą