Į Alytų kasdien žvelgia daugiau kaip pusantro šimto stebėjimo kamerų

Stebėjimo kamerų pagalba pavyko surasti prieš keletą dienų nakties metu iš Rotušės aikštės pavogtą lauko šachmatų figūrą. Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams peržiūrėjus miesto centrą filmuojančias kameras, nustatyta jas paėmusio asmens judėjimo kryptis. Šachmatų figūra rasta užmesta ant stogelio viename iš  Jotvingio gatvės kiemų. 

„Stebėjimo kameros mieste pakabintos ne dėl vaizdo, jos tikrai veikia ir dažnu atveju padeda užfiksuoti daromus įvairius pažeidimus ir nusikaltimus. Žinoma, nustatyti pažeidėjus ne visuomet būna paprasta, ypač jeigu jie sąmoningai stengiasi paslėpti veidą, siekia kuo trumpiau būti kameros apžvalgos plote“, - sakė Alytaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rytis Vitkauskas.  

Jo teigimu, šiuo metu mieste veikia 147 stacionarios ir 9 mobilios vaizdo stebėjimo kameros. Daugiausiai kamerų yra judriose miesto vietose, parkuose bei pėsčiųjų ir dviračių takuose, prie kai kurių atliekų surinkimo aikštelių ir didesnių miesto sankryžų. 

„Kameros išdėstytos ten, kur yra didesnės žmonių susibūrimo vietos, intensyvesni transporto srautai ir daromos nusikalstamos veikos. Mobilios kameros naudojamos, jeigu galima taip sakyti, neramesnėse miesto vietose, prie ne visai gerą reputaciją turinčių laisvalaikio praleidimo vietų. Artimiausiu metu planuojame įvairiose miesto vietose įrengti dar 20 kamerų“, - pasakojo R. Vitkauskas. 

Beje, Alytaus miesto savivaldybės tinklapyje yra žemėlapis, kuriame nurodytos stebėjimo kamerų vietos. Jį pamatyti galima paspaudus šią nuorodą: https://gis.alytus.lt/mapguide/kameros

Pasak vedėjo, kameros bus įrengiamos visose rekonstruojamose sankryžose Santaikos ir Kauno gatvėse, Jazminų-Likiškėlių gatvių sankryžoje, taip pat avaringoje Punsko-Statybininkų gatvių sankryžoje. 

Stebėjimo kamerų įrašai itin svarbūs teisės aktų pažeidimų, nusikaltimų ar autoįvykių atvejais. R. Vitkausko teigimu, kadangi ne visais atvejais protokolus surašyti ir nuobaudas už pažeidimus skirti gali Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, vaizdo stebėjimo kamerų įrašai perduodami ir policijai.
 
„Pernai policijai perdavėme 115 įrašų, šiemet – jau daugiau kaip 100 įrašų. Kadangi mieste kasmet įrengiame daugiau kamerų, tai ir pažeidimų daugiau fiksuojama“, - sakė vedėjas. Per praėjusius metus Viešosios tvarkos skyrius už įvairius administracinės teisės aktų pažeidimus surašė 533 protokolus. 


AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą