Kviečiame peržiūrėti ar jūsų gyvenamosios vietos deklaravimo duomenys yra tikslūs

Registrų centro duomenimis, virš 170 tūkst. Lietuvos gyventojų gyvenamosios vietos deklaravimo adresai yra netikslūs, su tokia problema susiduria ir Alytaus miesto gyventojai. Tai nutinka dėl pakeistų ar  pastatams nesuteiktų adresų, neįteisintų pastatų (kuriuose asmenys gyvena), dėl to, kad deklaruotos gyvenamosios vietos adreso nėra Adresų ar Nekilnojamojo turto registruose, bei kitų priežasčių.  

Nepatikslinti ar neteisingi adresai sukelia problemų ir gyventojams, ir valstybės institucijoms. Pvz.:  užtrunka tokių asmenų gyvenamosios vietos paieška, kuomet reikia suteikti policijos, priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo ar greitosios medicinos pagalbos paslaugas. Taip pat dažnu atveju pašto ir siuntų pristatymo paslaugų teikimas neįmanomas, nepasiekia ir valstybės institucijų ar teismų siunčiama informacija ar dokumentai.

Kviečiame Alytaus miesto gyventojus pasitikrinti savo gyvenamosios vietos deklaravimo duomenis Registrų centro savitarnoje, prie kurios galima prisijungti elektroniniu parašu arba per elektroninę bankininkystę čia:https://www.registrucentras.lt/tikrinti-adresa. Taip pat galima kreiptis į Alytaus miesto savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyrių. Jeigu minėti duomenys yra neteisingi, asmenys privalo pateikti prašymus patikslinti neteisingus deklaravimo duomenis, nurodant tikslų savo deklaruotos gyvenamosios vietos adresą. 

Atkreipiame dėmesį, kad už gyvenamosios vietos deklaravimo duomenų nepateikimą ar melagingų deklaravimo duomenų pateikimą numatyta administracinė atsakomybė. 

CMS informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą