Kovo 25 dieną ,,Didžioji pavasarinė Alytaus mugė’’: nuo sodinukų iki nemokamų pramogų

 

Jau už keletos savaičių Alytuje viskas virs tikra pavasario švente! Kovo 25 dieną, savaitę iki Velykų, Alytų aplankys ypatinga tradicinė ,,Didžioji pavasarinė mugė’’. Kasmet organizuojamas renginys kaip įprasta nusidrieks S.Dariaus ir S.Girėno gatve, kur miesto svečius ir gyventojus pasitiks virš 150 prekybininkų iš įvairiausių šalies kampelių. Nuo 10 iki 16 valandos vyksiančioje mugėje sutiksime: ūkininkus, sodininkus, tautodailininkus, amatininkus ir kitus įvairiausius gamintojus. Lankytojų lauks pramogos ir organizatorių rengiamos staigmenos.

Nuo lietuviško maisto iki Velykinės atributikos

Įsigyti sodinukų, daigų, sulaukti konsultacijos iš sodininkų ir daržininkų lūpų? Paragauti lietuviškos duonos, pasivaišinti nemokama žuviene? Susitikti su artimu ir pasidžiaugti atgijusia gamta – viskas vienoje vietoje ,,Didžiojoje pavasario mugėje’’! Centrinė Alytaus miesto gatvė bus kupina visko: šviežiai rūkytos mėsos, žuvies gaminių, natūralios duonos, kepinių, dekoratyvių augalų, vaismedžių, lauko baldų dirbinių iš medžio, rankų darbo vegetarinių saldumynų, prieskonių, arbatų, medaus džemų, latviškų saldainių, žvakių, keramikos, papuošalų, drabužių ir dar daug visko. Ypatingu laikotarpiu rengiama mugė neapseis ir be Velykinės atributikos – nuo marginimo reikmenų iki Verbų. Specialiai šiame renginyje nemokamai kviečiami dalyvauti ir prekiauti Verbų gamintojai.

Mugėje - sodo ir daržo naujienos

Tarp gausos mugininkų specialiai išskirta zona – sodinukams. Beveik 20-tyje prekybos vietų bus nestokojama pasirinkimo. Dekoratyviniai lauko augalai, vaismedžiai, vaiskrūmiai, daigai ar sėklos – viską rasite S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje kovo 25 dieną vyksiančioje ,,Didžiojoje pavasarinėje Alytaus mugėje’’. Čia pat lankytojai bus mielai konsultuojami jiems kilusiais klausimais, sulauks patarimų kaip puoselėti ir prižiūrėti savo sodus ir daržus bei turės galimybę įsigyti dar neturimų sodinukų.


Renginys nestokos pramogų, tarp jų – bagažinių turgus

Aną pavasarį iš visos Alytaus apskrities į pavasario šventę suvažiavę lankytojai džiaugėsi ne tik gausiu apsipirkimu, bet ir pramogomis. Šiemet lankytojai bus nustebinti dar labiau. Miesto svečiai ir gyventojai bus nemokamai vaišinami žuviene, kurią dalins ,,Išlaužo žuvis’’, surinkusius linksmins specialus šuniukų pasirodymas, planuojamas ir karinio automobilio bei rytinių treniruočių prisijungimas. Leidus oro sąlygoms, vaikams čia ne tik bus specialiai pastatyti pripučiami batutai, bet ir organizuojamos įdomios veiklos bei prekiaujama cukraus vata. Be to, kviečiami prisijungti ir kiti įvairūs kolektyvai, registruotis jie gali čia (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZGF6fkMqWtq2jJIrzU06lKV4DzQi3pd-z5e8WsZPcWOqR4Q/viewform)
Negana to, lankytojų lauks ir bagažinių turgus. Visi norintieji kviečiami dalyvauti ir pardavinėti nebenaudojamus savo daiktus. Registruotis galima čia (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfoPWiu2EnWzYcB4PyKVnINEEzmkZe-C3-PNtZBncJ6Xkt3Iw/viewform). Daugiau informacijos apie renginį festivus.lt arba kontaktiniu telefonu+370 670 42441.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą