Alytaus miesto garbės piliečio vardas suteiktas Jonui Jonuškai

Už Alytaus miesto vardo garsinimą sporto rezultatais ir profesionaliai paruoštus rankininkus – už šiuos nuopelnus Alytaus miesto garbės piliečio vardas po mirties bus suteiktas ilgamečiam rankinio komandos „Varsa" treneriui Jonui Jonuškai. Tokį sprendimą šiandien vykusio Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdžio metu priėmė tarybos nariai. Po vykusio slapto balsavimo paaiškėjo, kad už tai, kad J. Jonuškai būtų suteiktas Alytaus miesto garbės piliečio vardas balsavo 21 tarybos narys, 4 tarybos nariai buvo prieš.

Šiais metais Alytaus miesto savivaldybė gavo 4 siūlymus suteikti Alytaus miesto garbės piliečio vardą, tačiau atsižvelgęs į pateiktus dokumentus, Alytaus miesto savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komitetas išskyrė vieną kandidatą, dėl kurio pateikti dokumentai visiškai atitiko Alytaus miesto garbės piliečio vardo suteikimo nuostatus.

Alytaus miesto garbės piliečio regalijos J. Jonuškos artimiesiems bus įteiktos birželio 15 d. Alytaus miesto šventės metu. Jonas Jonuška (1950-05-19–2017-12-11) nuo 1966 m. dirbdamas Alytaus medvilnės kombinate, pradėjo žaisti pajėgioje „Medvilnės" vyrų rankinio komandoje. 1973 m. komanda iškovojo „Nemuno" draugijos pirmenybėse antrąją vietą, o 1974 m. alytiškiai iškopė į Lietuvos aukščiausiąją lygą, joje žaidžia iki šių dienų. 2016 m. po 41 metų pertraukos Dzūkijos sostinei sugrąžino miesto čempiono vardą. Alytaus vyrų rankinio komanda „Varsa", treniruojama ilgalaikio rankinio stratego, Lietuvos rankinio lygoje iškovojo pirmąją vietą.

2017 m. Jonas Jonuška už nuopelnus sportui žurnalistų buvo apdovanotas auksine plunksna. M. Marcinkevičiūtė savo knygose „Alytaus sportas" ir „Alytaus sporto istorija" taip pat daug dėmesio skyrė Alytaus miesto rankinio sporto istorijai ir jos pradininkui treneriui Jonui Jonuškai.

Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės Joną Jonušką apdovanojo aukso medaliu už nuopelnus Lietuvos sportui (2010 m.). Lietuvos rankinio federacija ne vienerius metus trenerį įvertino kaip vieną geriausių Lietuvos vyrų rankinio komandos trenerių.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą