Dovana Alytaus miestui – 14 sakurų

Kitų metų pavasarį alytiškių pamėgtoje Žaliosios gatvės Sakurų alėjoje pražys dar daugiau sakurų žiedų. Čia šiandien pasodinta dar 14 sakurų. Jas sodino J. E. Japonijos ambasadorius Toyoei Shigeeda, Hiracukos (Hiratsuka) turizmo asociacijos prezidentas Masahito Fukuzava, gausi į Alytaus miestą atvykusi japonų delegacija ir UAB „Marisa" įmonių grupės vadovai bei darbuotojai.

10 medelių Alytaus ir Hiracukos miestų draugystės ir pasirengimo 2020 Tokijuje vyksiančios vasaros olimpinių ir parolimpinių vasaros žaidynių treniruočių stovykloms proga Alytaus miestui dovanojo Hiracukos turizmo asociacijos prezidentas Masahito Fukuzava, dar 4 sakuras – UAB „Marisa" įmonių grupė.

Sakurų alėjoje susirinkusius svečius pasveikino Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius. „Džiaugiamės ir didžiuojamės tuo, kad Alytaus miestas Lietuvoje tampa Japonijos kultūros lopšiu", – sakė mero pavaduotojas. Anot jo, džiugina ir tai, kad Alytuje daugėja japoniškos kultūros renginių: birželio mėnesį Dzūkijos sostinėje vyks Japoniško kino festivalis, liepos mėnesį į Hiracukoje vyksiantį „Tanabatos" festivalį vyks Alytaus miesto savivaldybės ir Muzikos mokyklos mokinių delegacija.

Gražia Alytaus ir Hiracukos miestų draugyste pasidžiaugė ir lietuviškai susirinkusius pasveikino Japonijos ambasadorius T. Shigeeda. Ambasadorius teigė tikintis, kad Alytaus ir Hiracukos miestų draugystė abiejų miestų gyventojų pastangų dėka gyvuos dar ilgus metus ir vylėsi, kad kiekvienų metų pavasarį Sakurų alėjoje pražys draugystės žiedai. „Kviečiu kiekvienais metais čia susitikti ir besidžiaugiant sakurų žiedais, tuo pačiu pasidžiaugti abiejų miestų draugyste", – sakė svečias.

Galimybe kartu sodinti medelius džiaugėsi Hiracukos turizmo asociacijos prezidentas M. Fukuzava, teigęs tikintis, kad ši alėja dar plėsis, o ateityje Alytuje bus įkurtas ir Japoniškas sodas.

„Džiaugiuosi, kad pagaliau pavyko įgyvendinti svajonę – Alytuje įkurti didelė ir gražų sakurų parką", – renginio metu sakė bonsų meistras, Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys Kęstutis Ptakauskas, už sakurų priežiūrą jis padėkojo Alytaus miesto savivaldybei, o už padovanotus medelius – UAB „Marisa" įmonių grupei. Anot K. Ptakausko, ateityje planuojama šioje alėjoje organizuoti įvairius renginius, vienas jų – Sakurų žydėjimo festivalis – turėtų vykti kitų metų pavasarį. Jį K. Ptakauskas tikisi surengti kartu su Alytaus Jotvingių gimnazijoje veikiančio Orientalistikos centro lankytojais.

Renginio metu minėtą centrą lankantys mokiniai pademonstravo japonų kalbos žinias ir pasveikino svečius japonų kalba, grojo japoniškais būgnais, o pasodinus medelius ant simbolinių sakuros žiedlapių kvietė parašyti sakurų alėjai skirtus linkėjimus.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą