„Glass LT“ atidarė naują gamyklą Alytuje

 

Šiandien Alytuje duris oficialiai atvėrė naujos kartos stiklo paketų gamykla. Iškilmingoje ceremonijoje bendrovė „Glass LT“ pristatė 9,2 mln. eurų investicinį projektą. Planuojama, kad dėka modernių sprendimų, įmonės stiklo apdirbimo galimybės išaugs apie 50 proc., o darbo našumas – ketvirtadaliu.
„Šiandien matome ketverių metų darbo rezultatą ir galiu tvirtai teigi, kad pastatyta pati moderniausia stiklo paketų gamykla Baltijos šalyse, kuri pagal gamyboje naudojamas technologijas ir inovacijas atitinka aukščiausius pramonės 4.0 kriterijus“, – atidarymo metu kalbėjo bendrovės „Glass LT“ generalinis direktorius Giedrius Jackūnas.
Pasak įmonės vadovo, naujos gamyklos plotas viršija 9 000 kv. m., ir ji pajėgi apdirbti apie 1,8 mln. kv. m stiklo žaliavos – palyginimui, tai sudaro 200 didelių futbolo aikščių.
Investicijos į naujo „Glass LT“ gamyklos pastato statybas siekia 4 mln. eurų. Likusi suma investuota į naujos kartos gamybinę įrangą bei informacijos ir valdymo sistemas. Dalis lėšų (2,1 mln.) projektui skirta iš ES struktūrinių fondų pagal priemonę „Regio Invest LT+“.
Įgyvendinus projektą, sukurtos 32 naujos darbo vietos, o bendras „Glass LT“ darbuotojų skaičius ūgtelėjo iki 133. Vidutinis atlygis, pasak vadovo, įmonėje 1,5 karto didesnis nei Lietuvos vidurkis ir 2 kartus nei Alytaus regiono.
„Labai džiugu, kad tai yra lietuviška įmonė. Lietuviško kapitalo įmonė, kuri dalinasi savo pelnu su tais, be kurių čia nieko nebūtų – su savo darbuotojais, nes tai yra didžiausia vertybė. Ypatingai šiais laikais”, – sakė naujos gamyklos atidaryme dalyvavęs Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.
Naujoje gamykloje veikia trys stiklo paketų gamybos linijos. Visas tris linijas jungia naujos kartos rūšiavimo įrenginys, kuris leidžia smarkiai sumažinti rankų darbą, pagerinti kokybę ir pagreitinti gamybos procesus. Įdiegtas automatinis sandėlis paspartinsiantis gamybą bei padėsiantis sumažinti atliekų kiekį.
Pasak G. Jackūno, ypatingas dėmesys skirtas darbuotojų saugai ir sveikatai, darbo sąlygų gerinimui, ergonomiškai darbo vietai - reguliuojamo aukščio stalams, ergonominius reikalavimus atitinkančioms darbo kėdėms. Be to, naujas pastatas yra draugiškesnis aplinkai: čia naudojami pažangūs šildymo sprendimai bei energiją taupančios apšvietimo sistemos.
„Gamykla pastatyta šalia mūsų ilgamečių stiklo apdirbimo partnerių – MARISA grupės. Ir drąsiai galiu teigti, kad čia, Alytuje, Pramonės rajone susikūrė didžiausias stiklo apdirbimo klasteris Baltijos šalyse, kur bendras gamybinis plotas sudaro daugiau nei 22 tūkst. kv. m, o bendrai galime apdirbti apie 3,5 mln. stiklo žaliavos“, – sakė G. Jackūnas.
Šalies ir miesto vadovų bei partnerių sveikinimus priiminėjęs bendrovės „Glass LT“ generalinis direktorius Giedrius Jackūnas pasakojo, jog sprendimas dėl modernizacijos buvo priimtas įvertinus tiek Europos sąjungos reikalavimus dėl energinio pastatų efektyvumo, tiek augančią Lietuvos rinką.

„Įsigaliojus ES direktyvai dėl naujų pastatų energinio efektyvumo atitikimo A klasei, sparčiai išaugo dviejų kamerų paketų paklausa. Jų gamyba yra sudėtingesnė, sunaudojama du kartus daugiau medžiagų ir darbo laiko. Siekiant patenkinti rinkos poreikius, investicijos į modernizavimą buvo būtinos“, - sakė G. Jackūnas.
Pasak „Glass LT“ vadovo, renesansą išgyvena ir Lietuvoje stiklo paketų rinka: stebimas 5-10 proc. augimas kasmet. Vien pernai mūsų šalyje pagaminta 1,95 mln. kv. m stiklo paketų. Tikėtina, kad per artimiausius 5 metus stiklo paketų gamyba Lietuvoje augs iki 15 proc., tad per metus būtų pagaminama apie 2,2 mln. kv. m produkcijos.
„Rinka yra labai konkurencinga. Konkuruojama kaina, nors žaliavos ir personalo kaštai auga. Siekdami išlikti rinkos lyderiais turime efektyvinti gamybą“, – sakė G. Jackūnas.
UAB „Glass LT“ gaminama produkcija įvairuoja nuo populiariausių vienos kameros skaidraus stiklo paketų iki didelių matmenų vitrinų (3000 mm x 5500 mm) ir sudėtingų struktūrų gaminių: nestandartinių dviejų ar net trijų kamerų stiklo paketų su grūdintais, emalitiniais stiklais, skirtais struktūriniam fasadų stiklinimui. Įmonė orientuota į naujausius technologinius sprendimus, kurie leidžia užtikrinti aukštą stiklo paketų energinį efektyvumą, apsaugos nuo saulės ar saugumo reikalavimus.
UAB „Glass LT“ apie 25 proc. produkcijos eksportuoja tiesiogiai ir apie 40 proc. netiesiogiai, per Lietuvos langų ir fasadų gamintojus. Daugiausia įmonė stiklo paketų išveža į Skandinavijos šalis, Latviją, Lenkiją.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą