Miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyrius keičia pavadinimą ir nuo šių metų vadinsis Komunikacijos skyriumi

 „Pavadinimas atitinka tai, kokios iš tiesų šiuo metu yra mūsų funkcijos. Pagrindinis mūsų tikslas – skleidžiamą informaciją artinti prie žmonių, tai yra ne viešinti, o komunikuoti, siekiant abipusio ryšio įvairiomis priemonėmis – tekstais, vaizdais bei atnaujintu miesto identitetu", – teigia Alytaus miesto savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus vedėja Modesta Tarasauskienė.

Viešinimas – tai vienpusis įstaigos veiksmas, kai žmonės informuojami arba jiems nurodoma apie priimtus spendimus. Komunikacija – abipusis ryšys ir veiksmas, miesto gyventojus kviečiant kiek įmanoma labiau dalyvauti savivaldoje: ne tik dalyvaujant apklausose, bet ir siūlant sprendimus, balsuojant už jų priėmimą. Alytaus miesto savivaldybė nuo pernai metų turi ir pilietinį biudžetą – įrankį, kai patys miesto gyventojai gali siūlyti tai, ko reikia miestui, balsuoti už pasiūlytus projektas, kurie paskui bus įgyvendinami už savivaldybės lėšas. Pernai pristatytas miesto ženklas „Alytus-Myliu" – ne tik mėgstamas ir plačiai naudojamas – apie jo kūrybinį procesą, originalumą ir vystymą komunikacijoje jau kalbama konferencijose.

Savivaldybės Komunikacijos skyriuje dirbanti 4 žmonių komanda ne tik rašo ir fotografuoja. Didesnę darbo dalį sudaro susitikimų su gyventojais, svarstant svarbius miestui klausimus, bei apklausų organizavimas, miesto identiteto kūrimas, komunikacija su užsienio miestais partneriais. Dažnai žmonės kreipiasi įvairiais klausimais tiesiog feisbuke, o jų būna įvairių – nuo patarimo, kaip sudrausminti triukšmingus kaimynus, klausimų apie uždarytas mokyklas gripo epidemijos metu, iki pranešimo apie rajone siautėjančius vilkus.

„Socialiniame tinkle atsakome operatyviai arba nukreipiame kolegoms, mūsų darbe standartinis 20 darbo dienų terminas jau seniai pamirštas, – darbo specifika dalijasi Modesta Tarasauskienė. – Savivaldybė tampa vis atviresnė gyventojams ir bendradarbiavimo pokyčiai akivaizdūs. Kviečiame komunikuoti ir aktyviau dalyvauti priimant sprendimus – juk visi esame miesto šeimininkai".

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą