Kokia situacija šįryt Pramonės rajone?

Šįryt vykusio Ekstremalių situacijų komisijos posėdžio metu pateikta naujausia informacija apie gaisrą Pramonės rajone.
Situacija gaisravietėje gerėja. Šįryt dronu išžvalgius teritoriją dūmų gaisro vietoje jau beveik nebematyti. Naktį iš Naujosios Akmenės buvo atvežta speciali technika, kuri padės ugniagesiams gelbėtojams vykdyti gaisro gesinimo darbus. Netrukus į gaisravietę turėtų būti atvežta ir dar daugiau rezervinės technikos.
Į Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninę dėl apsinuodijimo kietosiomis dalelėmis nesikreipė nei vienas alytiškis Jau 7 dienas Alytaus S. Kudirkos ligoninėje, Šeimos centre, Alytaus miesto stadiono viešbutyje ir Socialinių paslaugų centre besiglaudžiantys Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro ligoniai jaučiasi gerai, tačiau kada jie sugrįš į centro patalpas kol kas nėra aišku.
Primename, kad spalio 21 d. Ektremaliųjų situacijų komisija atšaukė draudimą įvažiuoti į Pramonės rajoną bei rekomenduoja nevykdyti veiklos šiauriniame Pramonės rajone esančiose įmonėse.
Esant būtinybei, šioje teritorijoje darbdaviai privalo aprūpinti savo darbuotojus kvėpavimo takus nuo cheminės taršos apsaugančiomis priemonėmis.
Alytaus miesto savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos sprendimu, spalio 22 d. paliekama teisė tėvams pasirinkti alternatyvą – moksleiviams lankyti ugdymo įstaigas ar ne. Praleistų pamokų pateisinti nereikės. O tėvams, apsisprendusiems vesti vaikus į švietimo įstaigas, neformalus ugdymas vyks tik mokyklų patalpose.
Naujausiais mobilių oro kokybės tyrimų stočių duomenimis Miklusėnų gyvenvietėje oro užterštumas sumažėjęs iki 48 mkg/m3. Kietųjų dalelių vidurkis mieste, Naujojoje g. 146, siekė 59 mkg/m3, o Putinų g. 8A – 45 mkg/m3.
Ekstremaliųjų situacijų komisija šiandien 15 val. rinksis į posėdį, kurio metu bus pateikta naujausia informacija apie situaciją gaisravietėje. Sekite naujienas!

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą