Duokime žinoti Lietuvai apie save – kuriamas naujas alytiškių rekordas!

Alytaus miesto bendruomenės narius kviečiame praleisti šeštadienio popietę spalvotų sagų apsuptyje kuriant rekordinę Kalėdų eglutę.

Lapkričio 16 dieną yra minima tarptautinė tolerancijos diena. Ta proga kviečiame visus Alytaus miesto bendruomenės narius ją paminėti kitaip – siekiant naujo rekordo, parodant visiems, kad alytiškiai yra patys tolerantiškiausi gyventojai.

Mūsų mieste gyvena daugybė skirtingų žmonių grupių – jie skiriasi išorine išvaizda, savo mąstymu, amžiumi, socialine padėtimi. Mes galime nemėgti kai kurių iš jų, ir, žinoma, kai kurie gali nemėgti ir mūsų, tačiau jei visi laikysimės taisyklės, kad skirtumai – ne pagrindas nesantaikai, užgauliojimams ar įžeidinėjimui, kiekvienas galėsime jaustis saugiai. Toleruoti reiškia suvokti ir pripažinti, kad kitų ypatybių turintis žmogus nėra blogesnis, žemesnis, menkesnis. Tolerancija yra leidimas mums būti savimi ir gyventi taip, kaip norime mūsų gražiame mieste.

Šiais metais Tolerancijos dienos simbolis Alytuje bus Kalėdų eglė sukurta iš spalvotų sagų. Ir ne tik! Sieksime Lietuvos rekordo, todėl visus kviečiame lapkričio 16 dieną 13 val. atvykti prie miesto teatro ir dalyvauti bendruomenės istoriniame renginyje. Susitikimo metu dalyviai bus vaišinami senelių darželio lankytojų iškeptais meduoliais ir arbata, todėl saugodami gamtą, atsineškite savo puodelius arbatai, o kas nori ir spalvotas sagas. Lauksime jūsų!

Skulptūrą rekordininkę sutiko nemokamai iš porolono pagaminti UAB „Vita Baltic International".

Renginys organizuojamas įgyvendinant projektą „Bendruomenės iniciatyvos visiems", kurį finansuoja Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija, įgyvendindama nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonę „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse".

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą