Atvežusiems atliekas į aikšteles - dovana su prašymu: „Nepamiršk manęs“

 

„Nepamiršk manęs“ – etiketė su tokiu užrašu yra ant maišelių, kuriuos gaus atsakingai atliekas rūšiuojantys ir jas į Alytaus regiono rūšiavimo centrus (didelių gabaritų ir kitų atliekų surinkimo aikšteles) atvežantys gyventojai.
Daugkartinio naudojimo maišeliai skirti vaisiams ir daržovėms sverti. Jie naudojami vietoj įprastų vienkartinių plastiko maišelių, į kuriuos daugelis pirkėjų bei pardavėjų deda sveriamus produktus.
„Kalėdos – ne tik dovanų, bet apmąstymų, nusiteikimo pokyčiams metas. Tad dovanodami maišelius tikimės ir linkime keistis, keisti savo įpročius, mokytis gyventi be vienkartinių maišelių, suvokiant, kad reikšmingi ir svarbūs dalykai prasideda nuo pirmo žingsnio, kuriam žengti dažnai nė nereikia didelių pastangų“, - sakė Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (ARATC) direktorius Algirdas Reipas.
Daugkartinio naudojimo maišelius ARATC užsakymu pasiuvo Alytaus neįgaliųjų užimtumo dienos centro lankytojai. „Tokio užsakymo sulaukėme pirmą kartą ir jo labai noriai ėmėmės“, - prisipažino maišelių siuvimo procesui vadovavusi Asta Zataveckienė.
Centro lankytojai iš dėvėtų užuolaidų ir užuolaidų audinio atraižų pasiuvo tūkstantį maišelių, kurie jau išdalinti rūšiavimo centrams (atliekų surinkimo aikštelėms).
Maišelius kartu su žaisminga skrajute gaus kiekvienas, atvežęs stambiųjų, elektros elektronikos ir kitų šiose aikštelėse surenkamų atliekų.
„Tai – ir dovana, ir padėka atliekas rūšiuojantiems mūsų regiono, kuris rūšiuoja tris kartus geriau nei kiti šalies regionai, gyventojams, kurie, tikiuosi, nepamirš daugkartinio naudojimo maišelių eidami apsipirkti ir ilgainiui įpras išsiversti be vienkartinių plastiko maišelių“, - sakė ARATC Aplinkosauginio ugdymo ir pakartotinio naudojimo padalinio vadovė Agnė Jučienė, pridurdama, kad maišeliai bus dalinami ne tik šventiniu laikotarpiu.
Alytaus regiono savivaldybėse veikia 19 rūšiavimo centrų (stambiųjų ir kitų atliekų surinkimo aikštelių). Juose surenkamų atliekų kiekis kasmet didėja ir siekia beveik 10 tūkst. tonų per metus.

ARATC informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą