Nuotraukos autorius: V.Balkūnas

Perspėjimas žvejams: dėl itin vertingos žuvies pareigūnai reidus organizuos net naktimis

Šeštadienį, anksčiau nei įprastai, prasidėjo jau tradicine tapusi aplinkosaugos akcija „Lašiša 2019“. Ši kasmet organizuojama akcija vykdoma siekiant apsaugoti migruojančias neršti ir neršiančias lašišas bei šlakius. 

Paprastai ši akcija prasidėdavo rugpjūčio pabaigoje, tačiau šiemet nuspręsta pradžios datą paankstinti. 

„Šiais metais akcija prasidėjo net keliomis savaitėmis anksčiau, nes įvertinome praėjusių metų patirtį. Kadangi pernai liepos pabaigoje jau buvo fiksuojama prasidėjusi šių žuvų migracija,“ – pasakoja Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) direktorius Vaidas Laukys. 

Siekiant racionaliai ir efektyviai paskirstyti aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pajėgas bei įgyvendinti akcijos tikslus, akcija „Lašiša 2019“ bus vykdoma dviem etapais. Pirmasis etapas „Migracija“ bus vykdomas nuo rugpjūčio 3 iki rugsėjo 31 dienos, o antrasis etapas „Nerštas“ – nuo spalio 1 iki gruodžio 1 dienos. Šios datos nustatytos atsižvelgiant į lašišų migracijos ir neršto laiką atskiruose vandens telkinių ruožuose. 

Akcija „Lašiša 2019“ kiekvienais metais vykdoma visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje, tačiau ypatingas dėmesys šiemet bus skiriamas Baltijos jūros priekrantei, Kuršių marioms, Nemuno deltos regionui, Šventosios (pajūrio), Nemuno, Minijos, Jūros, Dubysos, Neries, Šventosios, Žeimenos, Siesarties ir Vilnelės upėms bei jų intakams. Taip pat šalia šių vandens telkinių esantiems privažiavimams bei keliams. 

Minėtose vietose bus vykdoma reguliari verslinės, mėgėjų bei specialiosios žvejybos kontrolė, įtariamų žvejybos reikalavimų pažeidimais asmenų transporto priemonių stabdymas ir tikrinimas (ypač tamsiu paros metu). Be to, bus stebima, kad lašišinės žuvys saugiai galėtų pasiekti neršto vietas. 

„Pagrindinis aplinkos apsaugos pareigūnų prioritetas yra nusižengimų prevencija. Tai reiškia, kad mums svarbiausia daryti viską, kad būtų užkirsti keliai ketinimams neteisėtai pasinaudoti lašišų ir šlakių ištekliais,“ – pastebi AAD direktorius V. Laukys. 

Per šią aplinkosaugos akciją AAD pareigūnai bendradarbiaus su policijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei kitų tarnybų pareigūnais, neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais ir visuomeninėmis organizacijomis. 

Taip pat AAD tikisi ir visuomenės pagalbos bei primena, kad apie pastebėtus aplinkos apsaugos pažeidimus, kitus nustatytų reikalavimų nesilaikymo atvejus, pastebėtus aplinkos apsaugos teršimo ar niokojimo atvejus galima pranešti skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 2732995. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

  • chayan sharma
    prieš 1 minučių
    Tai yra nuostabiausias dalykas, kokį aš kada nors patyriau gyvenime, mano vardas yra chayan sharma, aš niekada negalvojau, kad vėl šypsosi, mano vyras vieneriems metams paliko mane su dviem vaikais, visos pastangos sugrąžinti jį nepavyko ir aš buvau beviltiškas Parvežti jį namo maniau, kad daugiau jo nematysiu, kol „Facebook“ nepateko į moterį, vadinamą Milleriu, kuri papasakojo apie burtininkų ratą, vadinamą Dr.Wealthy, ji man davė savo el. pašto adresą ir mobiliojo telefono numerį ir aš susisiekiau jis ir patikino mane, kad per 48 valandas mano vyras grįš pas mane, jaučiuosi laimingas jau tada, kai turėjau tai iš jo. Per mažiau nei 48 valandas mano vyras grįžo pradėdamas maldauti atleidimo sakydamas, kad tai velnių darbas, taigi aš vis dar stebiuosi iki šiol apie šį stebuklą, nes tai yra per daug realu, kad būtų tikras, aš žinau, kad tiek daug moterų susiduria su ta pačia mano problema, bet šiandien jums sakau, kad yra jos sprendimas. visiems, kuriems čia reikia jo pagalbos tai el. pašto adresas; (wealthylovespell@gmail.com) arba „Whatsapp jam“ telefonu +2348105150446

Parašykite komentarą