Net pandemija žalingų įpročių nesustabdo: nedeginkime žolės

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet atėjus pavasariui, atšilus orams apaugusiose ir nenušienautose pievose, pakelėse, pakrantėse pradedama deginti sausa žolė. Nors visame pasaulyje siaučia koronavirusas, tačiau net ši baisi pandemija nesustabdo žmonių žalingų įpročių. Šiemet jau keturis kartus ugniagesiai buvo kviesti gesinti degančią sausą žolę. Turbūt nereikia aiškinti, kokią žalą darome gamtai, kokią grėsmę keliame aplink esantiems pastatams, gyvenamoms ir negyvenamoms sodyboms. Nedeginkime sausos žolės, o jeigu jau pastebėjote degančią žolę, tai įvertinus situaciją, galbūt galima užgesinti ir patiems gyventojams.
Pastaruoju metu labai padaugėjo iškvietimų dėl degančių suodžių dūmtraukyje. Nors šildymo sezonas jau baigiasi, bet įvykių nemažėja. Juk tokie „gaisrai“ kyla dėl pačių žmonių aplaidumo – jie galvoja, kad kaip nors šį sezoną užbaigs, nesilaikydami Bendrųjų gaisrinės saugos taisyklių (toliau BGST) reikalavimų. Nereikia meluoti atvykusiems gaisrininkams, kad Jūs valote dūmtraukį, nes jie mato ir supranta, kiek būna suodžių, o ir valomame dūmtraukyje tikrai nebus kam degti. Noriu priminti, kad dūmtraukius, dūmtakius ir krosnis reikia valyti ne rečiau kaip kartą per tris mėnesius arba atsižvelgiant į tai, kuo kūrenama, valyti ir dažniau. Juk tai tik dėl Jūsų būsto saugumo. Suodžių kiekį kamine galima sumažinti naudojant chemines arba natūralias priemones, reikia tik tuo pasidomėti. Šildymo įrenginiai, dūmtraukiai turi būti techniškai tvarkingi. Palėpėse ir kitose gaisro atžvilgiu pavojingose patalpose mūriniai dūmtraukiai ir mūrinės sienos su dūmų kanalais turi būti išbaltinti.
Šalyje paskelbtas karantinas. Ugniagesiai gelbėtojai gesina ne tik gaisrus, bet atlieka ir įvairiausius gelbėjimo darbus. Vienas iš pagrindinių darbų, kurių šiuo metu ypač padaugėjo dėl susidariusios padėties – padėti greitosios pagalbos medikams. Labai prašome visų gyventojų – būkite budrūs, skambindami pagalbos telefonu 112, įsitikinkite, kad Jūsų informacija yra tiksli ir tikrai reikalinga ugniagesių pagalba. Visi šiuo metu dirbame ir gyvename sudėtingomis sąlygomis. Dėl susidariusios situacijos į Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos I ir II komandos patalpas pašaliniai asmenys neįleidžiami. Dėl iškilusių klausimų galite kreiptis elektroniniu paštu arba telefonais. Nežiūrint į esamą padėtį, ugniagesiai gelbėtojai visada pasiruošę padėti. Dažnai žmonės juokauja, kad gaisrininkai miega dvidešimt penkias valandas per parą, bet dabar atėjo toks laikas, kai mes visi gulėdami ant sofos galime išgelbėti žmoniją. Tik laikydamiesi karantino, saviizoliacijos rekomendacijų visi kartu nugalėsime baisųjį virusą. Mes jau turėjome vieną išbandymą, kai praėjusių metų spalio mėnesį degė padangos. Visiems esame dėkingi už palaikymą. Tikiu, kad nugalėsime ir virusą, tik reikia būti vieningiems, gerbti vieniems kitus ir laikytis nurodymų.
Laikykimės, būkime sveiki ir saugūs!

Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą