Policija įsigijo 19 naujų tarnybinių reagavimo automobilių

Policija įsigijo 19 naujų reagavimo mikroautobusų Mercedes-Benz Vito, kurie jau įrengti ir pritaikyti policijos funkcijoms atlikti. 

Viešo pirkimo konkurso būdu įsigyta 19 reagavimo mikroautobusų Mercedes-Benz Vito Tourer už beveik 1,4 mln. Eur (1 397 477 Eur). Iš jų septyniolika šiandien perduoti šalies policijos įstaigoms, o du, kaip humanitarinė pagalba, perduodami Ukrainos ir Moldovos policijai.

Pagal papildomą užsakymą prie šios sutarties iki metų pabaigos bus pateikti ir policijos įstaigoms perduoti dar 5 analogiški automobiliai už 368 tūkst. Eur.

Pagal sutartį automobilių tiekėjas – Estijos įmonė „Profile Vehicles Baltic OÜ“, subtiekėjas (baziniai automobiliai įrengimui) – Mercedes-Benz atstovai Lietuvoje UAB „Veho Lietuva“.

Automobilių techniniai parametrai:

•    4x4 pavara (vis varantieji ratai);
•    automatinė greičių dėžė;
•    100 kW turbodyzelinis variklis, atitinkantis  naujausias Euro 6 taršos normas
•    maksimalus greitis - 176 km/val.

Savo komplektacija, įranga ir parametrais jie yra beveik analogiški policijoje nuo 2018 m. pradėtiems naudoti VW Transporter reagavimo automobiliams.

Policijos automobilių parką šiuo metu sudaro beveik 1700 automobilių, iš jų 800 – reagavimo automobiliai, kurių amžiaus vidurkis – 5,1 metų. Šie nauji Lietuvos policijos reagavimo automobiliai pakeis turimus seniausius, su didele rida ir mažiau tinkamų tipų reagavimo automobilius. Jais policijos reagavimo automobilių parkas atnaujinamas 3,85 proc. esamo kiekio.

Atkreipiame dėmesį, kad metinis lėšų poreikis policijos reagavimo automobilių parko tolygiam atnaujinimui, siekiant palaikyti priimtiną parko būklę, yra mažiausiai 4 mln. Eur., o visam tolygiam autoparko atnaujinimui kas metus mažiausiai reikėtų iki 7 mln. Eur. Šiemet skirta tik 1,8 mln. Eur viso policijos automobilių parko atnaujinimui.

Atnaujinimas yra nenutrūkstantis procesas, todėl šiuo metu baigiamas dar 20-ties analogiško tipo reagavimo mikroautobusų viešasis pirkimas. Sudarius sutartį, juos planuojama gauti 2024 metais.
   
Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą