Kremenčuko miesto parke – Alytaus vardu pavadinta alėja

Šį rudenį Kremenčuke (Ukraina) Alytaus vardu bus pavadinta viena iš šio miesto parko alėjų. Šią džiugią žinią prieš keletą dienų Alytaus miesto savivaldybei pranešė Kremenčuko miesto plėtros institutas.

Prydniprovskio parke esanti alėja bus atidaryta šių metų rugsėjo 21–22 d. vyksiančios Kremenčuko miesto šventės metu. Į šį šventinį renginį planuoja vykti ir oficiali Alytaus miesto savivaldybės delegacija.

Alytaus vardą gausiančioje alėjoje jau ne vienerius metus žaliuoja ąžuolai, liepos, auga pušys ir šilkmedžiai. Artimiausiu metu šioje alėjoje ketinama įrengti stendą – jame bus pateikta informacija apie Alytų ir eksponuojama keletas Dzūkijos sostinės nuotraukų, tad alėjos lankytojai jau netrukus turės galimybę daugiau sužinoti apie Alytaus miestą. Kiek vėliau alėjos erdves planuojama papildyti Alytaus miesto menininkų sukurtais mažosios architektūros elementais.

Be Alytaus alėjos rudenį šiame parke oficialiai bus atidarytos ir dar 6 Kremenčuko miestų partnerių – Berdiansko (Ukraina), Bila Cerkvos (Ukraina), Kolomyjos (Ukraina), Bydgoščiaus (Lenkija), Rišon Lesiono (Izraelis), Svištovo (Bulgarija) – vardais pavadintos alėjos.

Kremenčukas nėra pirmasis miestas partneris, vienai iš miesto viešųjų erdvių Alytaus vardą suteikti ketinantis miestas. Pirmieji tai prieš keletą metų jau padarė prancūzai. 2017 m. vienai iš Velizy- Vilakublė (Velizy-Villacoublay) miesto gatvių buvo suteiktas Alytaus vardas, o 2018 m. į Lenkijoje įsikūrusio Opolės miesto gatves išriedėjo Alytaus vardu pavadintas autobusas.

Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą