Miroslavo gyventojai priėmime pas merą ne tik prašė, bet ir dėkojo

Norėdamas gyventojams padėti spręsti rūpimus klausimus, Alytaus rajono meras organizuoja priėmimus arčiau jų namų – seniūnijose. Pirmadienį žmonių prašymai išklausyti, o kai kurie  išspręsti iš karto Miroslavo seniūnijoje. Į priėmimą pas rajono merą Algirdą Vrubliauską gyventojai užsirašė norėdami spręsti kelių, atliekų tvarkymo, patalpų šildymo, mokinių pavežėjimo, vandens tiekimo klausimus. Priėmime taip pat dalyvavo Seimo narys Laurynas Kasčiūnas, seniūnas Vytautas Sinkevičius, savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Mantas Ludavičius.

Į merą kreipėsi Kumečių bendruomenės pirmininkė Audronė Granskienė dėl organizacijos patalpų šildymo ir su prašymu laikinai leisti naudotis buvusios mokyklos sale, kurią šildytųsi ir organizuotų renginius, mankštas, kitas didesnės vietos reikalaujančias veiklas. Artimiausias renginys spalio pabaigoje organizuojama šventė bendruomenėms.

Kumečių bendruomenė įsikūrusi prieš penkerius metus suremontuotose patalpose. Kaip sakė meras A. Vrubliauskas, Aplinkos projektų valdymo agentūrai yra pateikta paraiška dėl atsinaujinančių energijos šaltinių įdiegimo – saulės elektrinės, o artimiausiu metu patalpos bus pradėtos šildyti šilumos siurbliais oras–oras. Spalio mėnesį bendruomenei leista veiklas vykdyti buvusios mokyklos salėje ją šildant patiems.

„Mokyklos pastato dalyje veikia biblioteka, kultūros centro skyrius ir vaikų dienos centras. Mankštoms, kurių labai pageidauja kaimo moterys, vietos bus rasta, o Visuomenės sveikatos biuro darbuotojų paprašysim, kad jas organizuotų“ , – sakė rajono meras.

Mero priėmime iškart išspręstas klausimas dėl mokinių pavežėjimo į Miroslavo gimnaziją iš Pupasodžio kaimo – aptarus klausimą su mokyklos direktoriumi, vaikai bus paimami ir parvežami į jų gyvenamąją gatvę. Patenkintas ir Buckūnų kaimo gyventojo pageidavimas pastatyti atliekų tvarkymo konteinerį arčiau jo namų. Miroslavo Bažnyčios gatvės gyventojai taip pat liko patenkinti atsakymu į jų prašymą dėl vandentiekio įrengimo – savivaldybė rengia projektą dėl vandentiekio ir kanalizacijos sutvarkymo visame rajone. „Tikimės, kad Miroslave pavasarį galėsime pradėti darbus“ , – sakė rajono meras A. Vrubliauskas. Teigiamai atsakyta į Laukinčių kaimo gyventojos prašymą dėl kelio lyginimo ir remonto – kelias ateityje bus remontuojamas.

Dėl greičio mažinimo kalnelio Miroslavo Bažnyčios gatvėje, šaligatvio ir gatvės dalies, kurioje nenuteka vanduo ir susidaro didelės balos, gyventojams pasiūlyta parašyti prašymus, kuriuos savivaldybė perduos spręsti Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos, kuriai priklauso minėti objektai.

Į mero priėmimą atėjo grupė Obelijos ir Siemeniškių kaimų gyventojų su prašymu asfaltuoti pro kaimus einantį kelią. Rajono meras žmones informavo, kad šis kelias yra Miroslavo seniūnijos prioritetinių remontuotinų kelių sąraše.

Po Miroslavo seniūnijos gyventojų pas rajono merą priėmimo savivaldybė analizuos prašymus dėl vaizdo stebėjimo įrengimo Miroslavo autobusų stotelėje, Obelijos ir Siemeniškių kaimų – dėl apšvietimo pagerinimo bei priėjimo prie Obelijos ežero išvalymo.

Miroslavo seniūnijos gyventojai mero priėmime ne tik prašė spręsti problemas, bet ir padėkojo už atliktus darbus. Vaikų darželio įkūrimu pasidžiaugė jauna šeima, atvykusi į seniūniją gyventi iš Kauno, kuriame, pasak vyro, tokio darželio nebuvo. Moterys pagyrė kultūrinį darbą ir organizuojamus renginius, kurie tapo įdomūs, seniūnui padėkota už nuolatinį dėmesį vienišiems gyventojams.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą