Alytaus rajonas siekia plėtoti lėtą turizmą

Alytaus rajono savivaldybės kultūros centre pristatytas Alytaus rajono vietos veiklos grupės (VVG) įgyvendinamas tarptautinis projektas „Lėtos kultūros patirtys“. Pristatyme dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės vicemerė Dalia Kitavičienė, seniūnijų atstovai. Alytaus rajono VVG viešųjų ryšių specialistė Henrieta Miliauskienė papasakojo apie lėtą turizmą, kaip ši naujovė skinasi kelią Lietuvoje. Pasak jos, projekto veiklos gali apimti įvairias sritis, tačiau jos turi būti orientuotos į krašto išskirtinumą.

„Nors vakarų pasaulyje lėtas turizmas sparčiai žengia į priekį, mes dedame dar tik pirmuosius žingsnius, supažindindami visuomenę, kas tai yra ir kaip tai reikėtų vystyti“, – kalbėjo H. Miliauskienė.

Pasak Alytaus rajono VVG viešųjų ryšių specialistės, lėtam turizmui neužtenka turėti kaimo turizmo sodybą arba pristatyti tradicinį krašto amatą. Šiuolaikiniai turistai trokšta ne tik pamatyti, bet ir patirti: „Lėtam turizmui būdinga autentiškumas ir unikalumas, vietinių žmonių pasakojimas arba istorija, patirtys kartu, taip pat socialinė, ekonominė ir ekologinė darna“.

Dalyviams buvo pristatyti geriausi Lietuvos lėto turizmo pavyzdžiai, kurie traukia turistus iš įvairių šalių. Alytaus rajone šiuo metu tik derinamos vietos ir veiklos, ką būtų galima pristatyti atvykėliams iš užsienio, norintiems ne tik pamatyti, bet ir patirti.

Alytaus rajono VVG pirmininkė Vida Vrubliauskienė padėkojo savivaldybei už paramą projektui įgyvendinti ir kvietė seniūnijų atstovus siūlyti idėjas, ką Alytaus rajone būtų galima įtraukti į lėtojo turizmo pradininkų sąrašą.

Kol kas Alytaus rajone yra tik vienas potencialus lėto turizmo paslaugos teikėjas, tai – Pavartėnų kaime, miškuose esanti atsargos karininko majoro Jono Dusevičiaus sodyba, kurioje vasaros metu paaugliams organizuojamos sukarintos lyderystės stovyklos „Lokio būrys“.

 

 Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą