Valstybės diena tradiciškai, jau 23-ąjį kartą paminėta Dauguose

Valstybės dienos šventė liepos 4-ąją Alytaus rajone tradiciškai vyko Daugų miesto aikštėje. Koncertavo rajono meno kolektyvai bei žinomi šalies atlikėjai. Vakaro pradžioje Lietuvai, daugiškiams ir miesto svečiams skambėjo liaudiškos muzikos kapelų „Klėtis“, „Simnyčia“, „Punelė“ muzikinis sveikinimas. Susirinkusieji sugiedojo „Tautišką giesmę“.

Šventėje dalyvavo svečių iš LR Seimo, savivaldybių, įstaigų ir organizacijų. Visus atvykusius į šventinį vakarą sveikino Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

„Kad mes šiandien švenčiam, kad galime rinktis, kad turime savo valstybę Lietuvą, pirmiausia turime prisiminti karalių Mindaugą, nes nuo jo išminties, nuo jo diplomatinių sugebėjimų, nuo jo sugebėjimų suvienyti mūsų išsisklaidžiusias gentis pradėjome kurti savo istoriją. Mes turime savo šalį Lietuvą, mes turime savo puikius žmones, kurie kiekvieną dieną savo nuoširdžiu darbu, kuriame savo tėvynę, turtinam šalį. Džiaukimės, švęskime šventę“, sakė A. Vrubliauskas šventės dalyviams perduodamas ir nuoširdžius sveikinimus bei linkėjimus nuo Alytaus rajono savivaldybės užsienio valstybių partnerių.

Šventės metu miesto parke vyko šventinė prekyba, pramogos visai šeimai, atrakcionai vaikams, o vakaro koncerte Alytaus rajono gyventojus ir svečius linksmino grupės „Donna“ ir „Du Donatai“.

Šventę vainikavo šventinis fejerverkas, o po jo šventės dalyviai galėjo linksmintis diskotekoje miesto aikštėje.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą