Alytaus lankininkai raškė medalius atvirajame Lietuvos šaudymo iš lanko čempionate

Savaitgalį Utenoje praūžusiame atvirajame Lietuvos šaudymo iš lanko čempionate spindėjo Alytaus lankininkai. „Žaliojo lanko“, ASRC ir „Alytupio“ auklėtiniai parsivežė net 13 medalių.

„Medalių iš varžybų Lietuvoje visuomet tikimės, nes žinome, kad jei mūsų lankininkai pasirodys gerai – visi jie gali kovoti dėl medalių. Koks bus tas skaičius, prieš varžybas sunku pasakyti. Šiais metais lankininkų pasiruošimą dar šiek tiek sutrikdė ir karantinas, tačiau net 13 medalių, iškovotų svarbiausiame Lietuvos vasaros sezono starte, tikrai džiugina. Žvelgiant į jau praėjusių varžybų rezultatus atrodo, kad iki maksimalių lūkesčių patenkinimo pritrūko vos kelių medalių“, – mintimis dalinosi „Žaliojo lanko“ klubo trenerė Inga Timinskienė.

Fantastiškai čempionate pasirodė Paulina Ramanauskaitė („ASRC-Žaliasis lankas“), kuri iškovojo net tris aukso medalius. Ji triumfavo moterų olimpinių lankų grupėje, o taip pat su komandos draugėmis Kristina Abramaityte ir Inga Timinskiene nugalėjo komandų rungtyje. Mišrių porų varžybose P. Ramanauskaitė triumfavo su kitu „ASRC-Žaliojo lanko“ atstovu Dominyku Jančiuku. 

K. Abramaitytei atiteko olimpinių lankų merginų grupės aukso medalis. Vaikinų jaunimo tarpe triumfavo minėtas D. Jančiukas, finale po atkaklios kovos pranokęs latvį Davisą Blazę.

Skriemulinių lankų vyrų asmeninėse varžybose su sveikaisiais sportininkais kovojęs neįgalus lankininkas Rolanas Baranauskas („Alytupis-Žaliasis lankas“) iškovojo bronzos medalį. Paprastųjų lankų varžybose tarp vyrų bronzos medalį iškovojo Algimantas Vileikis.

Puikiai „ASRC-Žaliojo lanko“ atstovai pasirodė jaunučių amžiaus grupėje. Tarp vaikinų Lietuvos čempionu tapo Vakaris Aleksandravičius, o bronzą iškovojo Gustas Krutulis. Merginų tarpe nugalėjo Paulina Buinauskaitė. Ji su V. Aleksandravičiumi pelnė auksą ir mišrių porų varžybose.

Paprastųjų lankų jaunių merginų varžybose sidabro apdovanojimu džiaugėsi Viktorija Seiliūtė („ASRC-Žaliasis lankas“). Ji su komandos draugėmis Auguste Baltrėnaite ir Rugile Tamulynaite nugalėjo komandų varžybose.

„Džiaugiuosi visų savo klubo narių pasirodymais – visi jie stengėsi, kovojo, palaikė vieni kitus, vieniems pavyko iškovoti medalius, kitiems ne, tačiau klubo dvasia varžybose buvo tikrai stipri. 

Šįkart įspūdingiausią pasirodymą varžybos mums pademonstravo P. Ramanauskaitė. Paulina yra tikra šaunuolė,  džiaugiuosi matydama kad treniruotėse jos įdedamas darbas pagaliau neša vaisius, tikiuosi kad tas ryžtas neišblės ir Lietuva turės dar vieną puikią lankininkę. Žinoma, negaliu nepaminėti ir mūsų jaunųjų lankininkų. Daliai jų tai buvo pirmosios varžybos, tačiau jie parodė viską ką išmoko treniruotėse bei iškovojo medalius. Matant kiek daug čempionate varžėsi vaikų ir jaunimo atrodo, kad šaudymas iš lanko Lietuvoje turi ateitį ir šaunią augančią jaunąją kartą“, – pasakojo I. Timinskienė.

Trenerė džiaugėsi, kad „Žaliojo lanko“ auklėtiniai progresuoja su kiekvienomis varžybomis, o šis sportas vis labiau atranda savo vietą Alytuje.

„Progresas tikrai jaučiamas. Ir ne tik dėl augančių rezultatų ar iškovojamų medalių kiekio, bet dėl ir dalyvių skaičiaus skirtingose grupėse. Smagu matyti, kad klube atsiranda vis daugiau skirtingo amžiaus lankininkų, vis daugiau jų atranda lankų tipus, kurie jiems „prilimpa“. Džiugu, kad didelė dalis tų žmonės pasiryžta sudalyvauti ir Lietuvos čempionate“, – pabrėžė I. Timinskienė.

Artimiausi alytiškių laukiantys startai – Klaipėdos taurė rugpjūčio 15-16 dienomis ir V. Černiausko atminimo taurė Vilniuje rugsėjo 12-13 dienomis.

Žaliasis lankas informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą