Įgyvendinamas projektas - Lietuvos savivaldybių viešųjų sporto paslaugų teikėjų kompetencijų ugdymas

Mykolo Romerio universitetas bendradarbiaudamas su Lietuvos savivaldybių asociacija įgyvendina Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Sporto rėmimo fondo finansuojamą projektą „Lietuvos savivaldybių viešųjų sporto paslaugų teikėjų kompetencijų ugdymas“. 

Projekto tikslas – suteikti reikalingų žinių ir tobulinti būtinuosius įgūdžius viešųjų sporto paslaugų teikėjams, stiprinant institucinius gebėjimus ir kuriant pridėtines sporto vertes šalies gyventojams. Projekto tikslinės grupės yra dvi: savivaldybių sporto skyrių darbuotojai ir sportininkų ugdymo centrų administracijos darbuotojai. 

Projekto metu organizuojami mokymai sporto viešųjų paslaugų teikėjams siekiant kompetencijos didinimo; stiprinami instituciniai gebėjimai, tobulinant partnerystės tinklą su suinteresuotoms grupėms bei dalinamasi patirtimis tarp savivaldybių sporto padalinių perimant užsienio šalių gerąsias praktikas.

Mokymai vykdomi šešiose Lietuvos savivaldybėse: Alytuje, Ignalinoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Klaipėdoje ir Kėdainiuose. Mokymų programą sudaro šešios temos: Strateginis planavimas viešajame sektoriuje, Lyderystė ir pokyčių vadyba, Veiklos orientuotos į rezultatus organizavimas ir valdymas, Regiono vystymas ir plėtra per sporto veiklą, Organizacinė komunikacija ir kultūra, Europos Sąjungos sporto ir fizinio aktyvumo politika. Mokymus vedė patyrę lektoriai, profesionalai. 

Dėl susiklosčiusios situacijos šalyje, nepavyko mokymų pravesti pavasarį. Mokymų programa nuotoliniu būdu buvo tęsiama rudenį. Programoje dalyvavo miesto ir regiono viešųjų sporto paslaugų organizacijų administracijos darbuotojai. Dalyvių nuomone:

„Mokymai buvo naudingi, kompetentingi pranešėjai, naudinga patirties sklaida su kolegomis iš gretimų rajonų. Mokymu metu vykusiose diskusijose gavome atsakymų, sprendimo būdų į problemas, iššūkius kurie kyla tiesioginiame mūsų darbe sporto sektoriuje. Šių mokymų tęstinumas yra reikalingas dėl sporto sektoriaus darbuotojų kvalifikacijos kėlimo. Mokymai labai patiko, gavau daug naudingos informacijos, kaip galima efektyviau vystyti viešąsias sporto paslaugas.“

Tikime, kad projekto rezultatai pasitarnaus viešųjų sporto paslaugų teikėjų asmeniniam ir profesiniam tobulėjimui, o išvystyti partnerystės ryšiai su viešojo, nevyriausybinio ir privataus sektoriaus suinteresuotomis grupėmis paskatins naujas iniciatyvas, įgyvendinant aktulius sporto ir fizinio aktyvumo sektoriaus tikslus.

Dėkojame Alytaus m. savivaldybės administracijos, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojui Adomui Andriušaičiui už pagalbą organizuojant mokymus. Taip pat dėkojame Alytaus A. Ramanausko-Vanago gimnazijos administracijai sudarius sąlygas vykdyti mokymus.

Projektas „Lietuvos savivaldybių viešųjų sporto paslaugų teikėjų kompetencijų ugdymas“ (projekto vykdytojas - Mykolo Romerio universitetas, projekto partneris – Lietuvos savivaldybių asociacija) bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

AMS informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą