Antsvorio mažinimas. Skrandžio balionas – lieknėjimas ne chirurginiu būdu

Šiandieninėje visuomenėje antsvoris tampa vis opesne problema. Tai lemia modernus gyvenimo būdas, itin populiarus sėdimas darbas, nesubalansuota mityba, mažas fizinis aktyvumas, dažną lydintis stresas ir panašūs veiksniai, kuriuos, greičiausiai, daugelis atpažįstate ir savo kasdienybėje. Jei viršsvoris yra Jūsų problema, tuomet tikriausiai jau esate išbandę daugybę dietų ir – tikėtina – nusivylę jų trumpalaikiais rezultatais. Ne paslaptis, kad kartais net drastiškai nukritęs svoris baigus laikytis dienos sugrįžta, o dažniausiai ir su kaupu. Todėl nenuostabu, kad antsvorio turintieji ieško modernių, šiuolaikiškų svorio valdymo metodų, leidžiančių efektyviai mažinti svorį ir išlaikyti pasiektus rezultatus ilgalaikėje perspektyvoje. Vienas iš tokių yra naujas svorio metimo metodas – skrandžio balionas.

Kas yra skrandžio balionas ir kaip jis veikia?

Skrandžio balionas – alkio jausmą mažinantis balionas, įkurdinamas skrandyje ir dalinai užpildantis jo tūrį. „Calory Care“ klinikoje siūloma skrandžio baliono ELIPSE svorio mažinimo programa pelnytai  vadinama revoliucine, mat iliustruoja modernų požiūrį į lieknėjimą. Šio baliono ir pusmečio gyvenimo būdo keitimo programos tandemas leis lieknėti efektyviai, o svarbiausia – sveikai.

Programa buvo sukurta JAV daugiau kaip prieš dešimtmetį, o šiandien ji yra pakeitusi daugybės tūkstančių antsvorio turėjusių žmonių iš viso pasaulio gyvenimus.

Daugelis pacientų atvykę konsultuotis dėl antsvorio būna įsitikinę, kad jiems padėti gali tik chirurginės procedūros. Dėl to juos lydi baimė, daug abejonių ir tai tampa „stabdžiu“ imtis gyvenimo būdo pokyčių ir ryžtis atsikratyti antsvorio. Tad, anot „Calory Care“ klinikos vadovo, tokiems pacientams visuomet labai malonu pranešti, jog šiandien galime pasiūlyti laiko patikrintą ir itin efektyvų lieknėjimo metodą be jokių operacijų, endoskopijos bei anestezijos.

Kaip veikia skrandžio balionas? Pirmiausia, tai daugybės simpatijų ir nuostabos sulaukia jo implantavimas, trunkantis vos 20 minučių! Pacientui tereikia nuryti specialią kapsulę, kurioje yra pats skrandžio balionas su plonyčiu kateteriu. Mūsų pacientų patirtis rodo, jog kapsulės nurijimas nėra nemalonus ir diskomfortą keliantis procesas – anaiptol, jis nesudėtingas ir spartus. Nurijus kapsulę atliekama rentgeno procedūra siekiant įsitikinti, kad kapsulė jau skrandyje. Kitas žingsnis – per tą plonytį kateterį balionas pripildomas skysčio – maždaug 550 ml. Skandyje šis balionas išlieka apie 4 mėnesius.

Ir čia nesibaigia šios procedūros pranašumai. Dar viena gera [žinia pacientams būna ta, jog baliono nereikia niekaip specialiai pašalinti – jis, praėjus maždaug 4 mėnesiams, pats išsileidžia ir natūraliai pasišalina per virškinamąjį traktą. Nereikia jokių papildomų procedūrų!

Ar visiems ši procedūra tinka? Paprastai nėra kontraindikacijų šiai efektyviai procedūrai. Tiesa, neretai lieknėjimo metodo pasirinkimas priklauso nuo KMI indekso. Skrandžio balionas ELIPSE puikiai tinka tiek tada, kai nustatomas antsvoris, tiek ir tada, kai yra I, II ar III laipsnio nutukimas.

Lieknėjimas su skrandžio balionu: kokia programos eiga?

• Pirmąjį mėnesį gydytojų komanda parengia pacientą baliono įvedimui, formuoja naujus mitybos įpročius, supažindina su sveikos gyvensenos ypatumais.

• 2–5 mėnesiai vadinami svorio metimo su skrandžio balionu laikotarpiu. Jo metu įvedamas balionas, formuojami mitybos ir gyvenimo būdo įpročiai, jų laikomasi. Gydytojas seka paciento rezultatus realiuoju laiku – tai padaryti padeda belaidžių išmaniųjų svarstyklių siunčiami duomenys. Tokia inovatyvi technologija leidžia gydytojui sekti ir operatyviai reaguoti į pokyčius, dalytis patarimais bei rekomendacijomis su pacientu. Laikotarpio pabaigoje, maždaug 4 mėnesį, balionas pasišalina.

• Nuo 6 mėnesio svarbiausia lieka motyvacija. Neretai pacientams kyla klausimas: „O kas toliau?“ Siekdami ilgalaikio pasiektų rezultatų išlaikymo gydytojai padeda palaikyti naujus ir jau įvaldytus mitybos bei gyvenimo būdo įpročius.

Kokių rezultatų galima pasiekti?

Remiantis klinikiniais tyrimais, pagrįstai galima teigti, jog naudojant skrandžio balioną ELIPSE visos programos metu, t. y. per 4 mėnesius, netenkama maždaug 10–15 proc. kūno masės arba 10–15 kg.

Kiek kainuoja skrandžio balionas?

Dažnam pacientui svarbu ne tik kaip numesti svorį, tačiau ir tai, kaip tą padaryti nebrangiai. Sutikime, kaina – svarbus kriterijus. Tad neabejotinai džiaugsitės sužinoję apie ELIPSE programą! Tai galimybė lieknėti efektyviai, sveikai ir už patrauklią kainą. Jei norite sužinoti, kokia tiksli lieknėjimo programos kaina Jums, susisiekite su mūsų komanda – „Calory Care“ klinika įsikūrusi Vilniuje, taip pat galite skambinti ar rašyti. Daugiau informacijos apie “Calory Care” kliniką rasite apsilankę internetinėje svetainėje https://calorycare.lt/.

UAB „Market Rats“ informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą