Sveikti mažiesiems padės spalvos

Alytaus miesto poliklinikos Vaikų ligų skyrius pasikeitė. Mažuosius pacientus pasitinka spalvingi, ryškūs koridoriai, žaismingi piešiniai ir nuotraukos ant sienų.  Sveikti vaikams padės šio skyriaus simbolis –Sveikuolis Alytukas. Vaikų ligų skyriaus pokyčius po remonto poliklinikos vadovas Marius Jasaitis pristatė Alytaus rajono ir miesto savivaldybių vadovams.

M. Jasaitis padėkojo savivaldybėms už paramą ir idėjų palaikymą, priminė, kad Alytaus rajono savivaldybė, skyrė lėšų automobilių stovėjimo aikštelės asfaltavimui. 

Suremontuota ne tik Vaikų skyriaus koridoriaus grindys, sienos, lubos, bet ir moterų konsultacijų poliklinikos dalis, esanti prie Vaikų skyriaus. Ši dalis pacientes pasitiks karališka mėlyna spalva, mažylių ir besilaukiančių moterų fotografijomis. Vėliau spalvos su įvairiais, žaismingais piešiniais pereina į geltoną ir žalią spalvas. O koridoriaus pabaigoje – besišypsantis simbolis ir vaikų draugas Alytukas.

Sveikuolio Alytuko simbolį kūrė ir Vaikų skyriui išskirtinumo suteikė menininko Arūno Vaitkaus parinktos spalvos, piešiniai bei poliklinikos darbuotojos Jurgitos Struckienės ir fotografės Gintarės Tamašauskienės nuotraukos ant šilko.

„Labai svarbus spalvų suderinamumas – kad jos derėtų tarpusavyje, nuteiktų pozityviai, skatintų geriau jaustis“, – apie spalvų parinkimą kalbėjo menininkas A. Vaitkus.

Vaikų skyriui kol kas trūksta tik baldų, bet iki Kalėdų jie turėtų atkeliauti.

Meras A. Vrubliauskas pasidžiaugė atnaujintomis patalpomis, poliklinikos direktoriaus M. Jasaičio iniciatyvumu, palinkėjo visiems sveikatos.

Idėją išskirtinai atnaujinti Vaikų skyrių M. Jasaitis parsivežė iš sostinės poliklinikų. Direktorius patikino, kad spendimų, gerinančių pacientų aptarnavimo kokybę, darbuotojų darbo sąlygas bus daugiau.

Meras pažymėjo, kad bus ieškoma galimybių apšiltinti ir poliklinikos pastatą iš išorės, kuriame taip pat įsikūręs Pirminės sveikatos priežiūros centras.  Naujovėmis domėjosi ir atnaujintame skyriuje apsilankė šio centro  direktorius Gediminas Krasauskas.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą