Europos dienos paminėjimas Alytaus „Volungės“ progimnazijoje

Gegužės 9-ąją yra švenčiama Europos diena – taikos ir vienybės Europoje šventė. Įprastai šią dieną Europos piliečiai mini klausydamiesi koncertų, dalyvaudami įvairiuose renginiuose ar diskusijose. Covid-19 pandemija nusistovėjusią tvarką pakoregavo ir dauguma veiklų Europoje vyko virtualiai.

Alytaus „Volungės“ progimnazijos mokiniai Europos dieną taip pat paminėjo virtualiai, dalyvaudami nuotoliniame Erasmus+ programos projekto „YEAH! Youth Enjoy to be Active and Healthy“ susitikime. Renginyje dalyvavo mokiniai iš projekto partnerių šalių – Italijos, Ispanijos, Danijos, Slovėnijos ir Lietuvos. Veiklos tikslas – plėsti mokinių žinias apie Europos Sąjungos šalių simbolius, kultūrinius aspektus, skatinti bendro Europos paveldo ir įvairovės pažinimą. Ruošdamiesi susitikimui mokiniai domėjosi šalių himnais, vėliavų istorijomis, herbais ir kitais kiekvienai projekto partnerių šaliai svarbiais simboliais bei ruošė pristatymus. 

Renginys buvo įdomus bei naudingas visiems: ir mokiniams, ir mokytojams. Susitikimo  rezultatas pranoko lūkesčius: įgyta naujų žinių, patobulinti anglų kalbos įgūdžiai bei kultūrinė ir viešo kalbėjimo kompetencijos. 

Giedrė Mažeikienė, 
vyresnioji užsienio kalbos (anglų) mokytoja, 
projekto koordinatorė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą