18-23 metų jaunimui – kvietimas į Rytų Europos studijų centro vasaros mokyklą

Rytų Europos studijų centras (RESC), kartu su Vokietijos ambasada Lietuvoje bei Lenkijos ambasada Lietuvoje, kviečia 18 – 23 m. jaunuolius dalyvauti RESC vasaros mokykloje: Sugriauti mitus, sukurti ateitį, kuri vyks liepos 26 – 30 dienomis Trakų rajone kaimo turizmo komplekse „Riterio krantas”.

Medijų prisotintame pasaulyje, kuriame dezinformacija neretai pasitelkiama kaip politinis įrankis, tampa vis sudėtingiau atskirti tiesą nuo mitų. Tai užkerta kelią prielaidoms, kurios būtinos konstruktyviam pašnekesiui: kritinis mąstymas, gebėjimas įvykius vertinti nešališkai, emocinis raštingumas. Tačiau Europos Sąjungos, kaip multikultūrinio bloko, tapatybė pirmiausia slypi konsensuso paieškose net giliausių krizių metu. Tad atsižvelgiant į užsienio politikos aktualijas, Rytų Europos studijų centras kvies vasaros mokyklos dalyvius griauti mitus apie Europos Sąjungą, taip kuriant tvirtus ateities pamatus, grindžiamus dialogo kultūra visuomenėje.

Vasaros mokyklos metu pranešėjai dalyvius įtrauks į diskusijas, kurių metu bus ieškomi atsakymai į klausimus
– kaip atpažinti manipuliavimo technikas? Kaip ir kodėl mus veikia dezinformacija? Kaip kurti konstruktyvų dialogą poliarizuotoje bendruomenėje? Kaip stiprinti europiečių pasitikėjimą demokratija?
Intensyvi penkių dienų programa yra paremta seminarais, dirbtuvėmis bei išvykomis, kurių metu dalyviai turės galimybę susitikti su aukšto lygio sprendimų priėmėjais, ambasadų atstovais, komunikacijos ekspertais bei politikos analitikais.
Kas gali teikti paraiškas?
Motyvuoti 18 – 23 m. jaunuoliai iš visos Lietuvos, kurie domisi užsienio politikos, ES, atsparumo temomis. Dalyvių atranka bus vykdoma pirmiausia atsižvelgiant į motyvaciją bei jaunuolių norą mokytis, aktyviai įsitraukti į veiklas.
Stovyklos metu bus pasirūpinta:

Apgyvendinimu liepos 26 – 30 dienomis (dviviečiuose kambariuose)

Maitinimu

Kelionės pirmyn-atgal išlaidų padengimu

Kaip teikti paraiškas?

Kviečiame užpildyti paraiškos formą paspaudus čia. Paraiškos, kuriose nėra išsamių atsakymų į visus klausimus, nebus svarstomos. Paraiškas teikti kviečiame iki 2021 m. liepos 4 d. imtinai.

Kilus klausimams kviečiame nedvejojant susisiekti su organizatoriais el.paštu austeja.makareviciute@eesc.lt

Rytų Europos studijų centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą