Sukarinta vaikų vasaros stovykla

Lietuvos šaulių sąjunga vasaros stovyklas jaunimui organizuoja jau daugelį metų. Pagrindinis jų tikslas yra ugdyti pilietišką, drausmingą, savarankišką, fiziškai aktyvų, sveiką gyvenseną propaguojantį, kūrybišką ir savimi pasitikintį jaunimą. Stovyklų metu jaunimas gali įgyti naujų žinių ir įvertinti jau turimus savo įgūdžius laikant testus ir vykdant užduotis.

Dažnai taikoma praktika, kad jaunųjų šaulių stovyklose gali dalyvauti ir moksleiviai, kurie dar nėra jaunieji šauliai. Jie turi puikią galimybę susipažinti su visuomeninės sukarintos organizacijos veikla, jaunaisiais šauliais, o vėliau, apsisprendę duoti jaunojo šaulio pasižadėjimą – žino į kokią organizaciją stoja ir ko ten gali tikėtis.

Organizuojant stovyklas yra atsižvelgiama ne tik į sukarintus dalykus: topografiją, maskuotę, rikiuotę ar radijo ryšio užmezgimą, organizacija didelį dėmesį skiria sveiko gyvenimo būdo propagavimui, jaunimas skatinamas aktyviai leisti laiką, domėtis kultūrine veikla. 

Geriausias vasaros stovyklos įvertinimas yra laimingas jaunimas jų metu. Kad stovyklos pavyko puikiai, organizatoriams parodo tai, kad į kitą stovyklą atvykti nori vis daugiau jaunimo. Po stovyklų dažnai yra pildomos atsiliepimų anketos, kuriose dažniausi įvertinimai būna „gerai“ ir „labai gerai“. Tokie atsiliepimai pagrįsti, nes kasmet stovyklų organizatoriai stengiasi sukurti turiningą programą, kurią veda patikimi ir žinių turintys instruktoriai, yra atsižvelgiama į moksleivių lūkesčius.

Liepos 19–24 dienomis Lietuvos šaulių sąjungos Karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-oji rinktinė kviečia Alytaus miesto moksleivius nuo 11 iki 18 metų amžiaus dalyvauti šauliškoje stovykloje Pivašiūnuose, kurios metu jaunimas turės galimybę per vieną dieną įveikti apie 20 km suplanuotą žygį „Partizanų kovų takais“.

IŠANKSTINĖ registracija į stovyklą vyks nuo liepos 5 d. Vietų skaičius ribotas!

Norinčius daugiau sužinoti apie stovyklą, kviečiame kreipti į Karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės neformalaus švietimo mokytoją Donatą Vaisvalavičių mob. tel.. +370 619 61754.


Karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą