Ketvirtokų dovana Lietuvai

Artėjant atkurtos Lietuvos 100–mečiui Butrimonių gimnazijos ketvirtokai parengė netradicinę parodą „Nepabuvus audėjėlė, nebus gera šokėjėlė“. Tai mažųjų rankomis siūtos lėlės, pasipuošusios tautinio kostiumo motyvais.

Idėja rengti parodėlę kilo planuojant 2017-2018 m. m. klasės veiklas. Tai viena iš klasės ilgalaikio projekto „Mano mokykla Lietuvoje - Lietuva mano namai”, skirto Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 100-mečiui paminėti, veiklų.

Vykdant projektą, mokiniai susipažino su mokyklos, miestelio, Lietuvos istorija, papročiais, tradicijomis, etnografiniais regionais bei liaudies kūryba. Labai nustebo sužinoję, kad jų prosenelės žaidė su skudurinėmis lėlėmis ir tai buvo didžiausia jų pramoga, nes mergaitės tuomet turėdavo žąsis ganyti, mažus vaikus prižiūrėti bei dirbti ūkio darbus.

Taigi, pradėjome įgyvendinti idėją - pasisiūti skudurinę lėlytę ir aprengti ją panaudodami tautinio kostiumo motyvus. Procesas buvo ilgas, sunkus, bet įdomus. Tris mėnesius lėles siuvo ir berniukai, ir mergaitės. Daug kruopštaus darbo įdėjo, kantrybės ir meilės atidavė mano mokiniai: derino audinius, spalvas, raštus, siuvo ir siuvinėjo. Rezultatas pranoko lūkesčius: šiandien visas būrys ,,šokėjėlių” puošia gimnazijos antro aukšto fojė.

 

Butrimonių gimnazijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą