Putinų gimnazijoje – naujos sportui ir aktyviam laisvalaikiui skirto erdvės

Pirmadienį Alytaus Putinų gimnazijoje atidaryti net trys sporto aikštynai – nauja krepšinio aikštelė, atnaujintas mažasis futbolo maniežas ir treniruoklių aikštelė, kurioje įrengta 10 treniruoklių. Ne tik gimnazijos bendruomenei, bet ir visiems miestelėnams aktyviam laisvalaikiui ir sportui skirtų erdvių atidaryme dalyvavo Alytaus miesto savivaldybės ir švietimo įstaigų vadovai, gimnazijos bendruomenė.

 „Visuomet maloniau kažką atidaryti nei uždaryti. Šiandien  po pakankamai ilgo laiko mes atsisukome į Putinų mikrorajoną ir šią gimnaziją, nes matėme, kad čia reikalingi pokyčiai. Tiesą sakant, šioje gimnazijoje pirmiausia turėjo būti atidarytas stadionas, o vėliau – aikštynai, tačiau taupydami ir ieškodami galimybių, mes padarėme atvirkščiai. Kadangi gyvenu netoliese, kiekvieną dieną mačiau, kaip keičiasi šis aikštynas ir ne vieną kartą esu jį išbandęs. Tikiuosi, kad šiame aikštyne galimybę sportuoti turės ir gimnazijos vaikai, ir šiame rajone gyvenanti bendruomenė“, –  sveikindamas susirinkusius aikštynų atidarymo proga sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Alytaus Putinų gimnazijos  direktorės Daivos Sabaliauskienės teigimu, 2016 m. jai pradėjus vadovauti gimnazijai buvo organizuota mokinių apklausa. Tuomet mokinių buvo teirautasi, kokių naujų erdvių reikėtų gimnazijoje. Apklausos rezultatai parodė, kad mokiniai labiausiai norėtų, kad šalia gimnazijos būtų įrengtas sporto aikštynas.  „Džiugu, kad mūsų svajonė išsipildė. Smagiausia yra tai, kad mes turime vietą, kur gali susirinkti  ne tik gimnazijos bendruomenė. Vakarais čia krepšinį žaidžia šio mikrorajono vaikai, o savaitgaliais sportuoja daug suaugusiųjų“, – naujomis sporto erdvėmis džiaugėsi gimnazijos vadovė.

D. Sabaliauskienė padėkojo Alytaus miesto savivaldybės vadovams už galimybę dalyvauti Europos Sąjungos lėšomis įgyvendintame projekte ir kartu su partneriais Gižycke įsirengti naujas sporto erdves bei įteikė jiems simbolines padėkos dovanėles. 

Simbolinę aikštynų atidarymo juostelę perkirpo Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis, mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė ir Putinų gimnazijos direktorė D. Sabaliauskienė.

Vos įvykus atidarymui, krepšinio aikštelėje mokiniai surengė draugiškas krepšinio rungtynes, o treniruoklių aikštelėje išbandė treniruoklius.

Trijų Alytaus Putinų gimnazijos sporto erdvių įrengimo ir atnaujinimo darbai kainavo apie 230 tūkst. Eur. Didžioji jų dalis finansuota Interreg V-A Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo programos projekto „Sportas visiems“ lėšomis.

Planuojama gimnazijos stadiono rekonstrukcija

Gimnazijos teritorijoje, šalia naujų sporto erdvių, yra stadionas. Jame  šiuo metu mokiniai neturi galimybės sportuoti – telkšo balos, o danga gerokai nusidėvėjusi.  Anot gimnazijos direktorės D. Sabaliauskienės, apie šio stadiono rekonstrukciją kalbama jau seniai ir  su miesto vadovais ieškoma galimybių, kad šis stadionas taip pat būtų rekonstruotas. 
Pasak Alytaus miesto savivaldybės mero N. Cesiulio, Putinų stadiono rekonstrukcija yra numatyta, tačiau šiemet šiems darbams pritrūko lėšų: „Įgyvendindami europinę programą šiemet mes pasirinkome įgyvendinti antrąjį, o ne pirmąjį projekto etapą, bet pirmąjį etapą mes tikrai įgyvendinsime. Jau yra parengtas projektas ir dabar laukiame Europos Sąjungos investicijų, tad labai tikiuosi, kad greitu metu mes sulauksime gerų naujienų, susijusių su šio stadiono rekonstrukcija.“

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija  

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą