Didinamas su specialiųjų poreikių vaikais dirbančių švietimo pagalbos specialistų etatų skaičius

Vakar Alytaus miesto savivaldybės taryba padidino Alytaus miesto savivaldybės švietimo biudžetinių įstaigų didžiausią leistiną pareigybių skaičių –  21,35 etato padidintas švietimo pagalbos specialistų skaičius. Tai papildomai kitų metų biudžete atsieis 119 tūkst. Eur. 

Tarybos posėdyje buvo daug diskutuojama apie tai, kokia svarbi yra pagalba specialiųjų poreikių turintiems vaikams, kad jų ugdymas būtų kokybiškesnis, jie geriau integruotųsi ir visas ugdymo procesas vyktų sklandžiai. Pastebima, kad Alytaus miesto ugdymo įstaigose tokių vaikų skaičius kasmet daugėja, tad ir pagalbos reikia vis daugiau.

„Suprantame švietimo pagalbos specialistų poreikį ir stengiamės bent minimaliai pagal savivaldybės biudžeto galimybes padidinti etatų skaičių. Tikimės, kad šis etatų pokytis  palengvins su specialiųjų poreikių vaikais dirbančių pedagogų darbą“, – priimtą sprendimą komentavo Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė. 

Jau keletas mėnesių buvo ieškoma kompromiso, kaip suteikti tokią svarbią pagalbą šiuo finansiškai sunkiu visiems laikotarpiu. Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdžio metu pristatydamas teikiamą tarybos sprendimo projektą, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas siūlė lopšeliuose-darželiuose ir mokyklose-darželiuose nesteigti fizinio ugdymo mokytojų etatų, lopšeliuose-darželiuose ir pradinėse mokyklose – kompiuterių priežiūros specialistų, prašomus pailgintos dienos grupės auklėtojo etatus sumažinti 50 proc. „Visi veržiamės diržus, tegul juos veržiasi ir švietimo įstaigos, ir  kol kas palaukia, nes net nežinome, koks bus 2023 metų biudžetas“, – teigė Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas.

„Suprantame, kad viskas atsiremia į savivaldybės biudžeto galimybes. Tai gal tuomet reiktų pakeisti požiūrį ir nenutieskime vienos gatvės, pakeiskime mūsų biudžeto sandarą – perkelkime biudžeto lėšas ten, kur jų labiausiai reikia ir  orientuokimės į šį opų klausimą? Viskas tarybos rankose“,  – posėdžio metu  kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Ona Balevičiūtė.

Mokinių su specialiaisiais poreikiais skaičius Alytaus miesto švietimo įstaigose auga. Praėjusiais metais  jose buvo ugdomi 563, šiemet – 628 specialiųjų poreikių turintys vaikai.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą