Alytaus Dzūkijos mokykla įgyvendino projektą „Vasaris - sveikatinimo mėnuo”

Vasaris – sveikatingumo mėnesis, skirtas propaguoti sveiką gyvenimo būdą, skleisti sveikatos priežiūros ir stiprinimo žinias. Sveikatą stiprinantys renginiai padeda palaikyti žvalumą, energiją bei atsparumą. Labai svarbu į sveikatingumo ugdymo ir sąmoningumo gerinimo procesą bei fizinio aktyvumo skatinimo renginius įtraukti įvairaus amžiaus žmones. Siekiant stiprinti  sveikatą bei diegti sveikos gyvensenos principus kasdienėje veikloje visą vasario mėnesį mokiniai dalyvavo įvairiuose sveikatingumo renginiuose. 
Siekiant propaguoti mokyklos bendruomenėje sveiką gyvenseną kaip kasdienį gyvenimo būdą svarbu skatinti moksleivius saugoti ir stiprinti sveikatą, būti fiziškai aktyviems. Alytaus Dzūkijos mokykloje visą mėnesį vyko projektas „Vasaris - sveikatinimo mėnuo”, skirtas sveikatingumo mėnesiui paminėti. Projekto metu vyko įvairūs renginiai, sveikatos valandėlės, pamokos apie sveikatinimą, sveiko maisto dienos, akcijos ir fizinio aktyvumo veiklos. 

Didžiausias dėmesys buvo skiriamas vaikų fiziniam aktyvumui: ryte prieš pamokas vyko mankštos, o pertraukos buvo itin fiziškai aktyvios. 
Norime atkreipti dėmesį, jog sveikatingumo mėnuo – tai puiki proga būti fiziškai aktyviems, jei norite būti žvalūs ir mėgautis žiemos teikiamais malonumais. Fizinis aktyvumas yra vienas svarbiausių dalykų, norint išlikti sveikiems. Moksleiviai kartu su tėvais atostogų metu aktyviai įsitraukė į akciją “Fiziškai aktyvi veikla su šeima“, kurios metu visa šeima aktyviai leido laiką kartu: sportiniai žaidimai, žiemos sporto šakų rungtys, žygiavimas po įvairias vietoves.

Technologijų pamokų metu taip pat vyko įvairios paskaitos bei akcijos. Mokiniai susipažino su sveika gyvensena bei mityba. Ruošė sveikus desertus ir pristatė. 

Sveikatai naudingomis judėjimo priemonėmis ir patys jas gamino iš įvairių antrinių žaliavų, o taip pat savo užkandžių dėžutes.
Mokiniai diskutavo (kalbėjo) apie ekologines problemas, kurios yra įvairiapusės, susijusios su žmogaus ir gamtos tarpusavio santykiu. Aptarė draugiškus aplinkai keliavimo būdus ir kaip kiekvienas iš mūsų galėtų prisidėti prie gamtos tausojimo ir sveiko gyvenimo būdo. Po to mokiniai gavo praktinę užduotį, kurios metu iš netradicinių konstrukcinių medžiagų gamino dviračio maketą.

Mokykloje vyko akcija ,,Mėnuo be parduotuvės”. Šios akcijos esmė- valgyti sveiką, šiltą valgyklos maistą, mažiau lankytis parduotuvėje. Mokyklos valgykla vasario mėnesio trečiadieniais vaišino mokinius sveikais pusryčiais, o arbata buvo nemokama visą mėnesį. Taip pat klasės įsitraukė į lenktynes- rinko valgyklos pietų čekius,nes mėnesio gale buvo renkama daugiausiai valgykloje valganti klasė. Nugalėtojais tapo 3 b klasė.
Biologijos pamokų metu mokiniai atliko praktinius stebėjimus: "Maistinių medžiagų nustatymas produktuose" ir "Subalansuota mityba. Sveikos mitybos lėkštė".

Labai svarbu, jog mokiniai suprastų, kad sveikata yra dovana, kurią reikia pasidovanoti sau pačiam. Įvairios netradicinės fizinio aktyvumo veiklos yra įdomios ir patinka tikrai visiems. Specialiųjų ir lavinamųjų klasių mokiniai ir mokytojai fiziškai aktyvias veiklas: „Judumo koridorius“, „Linksmosios estafetės“, „Joga“. 

Mokiniams nuolat priminėme, kad nepamirštų kuo daugiau judėti  kasdien arba beveik kasdien bent po 30 minučių tokiu krūviu, kad pagreitėtų kvėpavimas ir suprakaituotume. Kiekvienas gali rinktis prieinamiausią ir daugiausia malonumo teikiančią fizinio aktyvumo formą. Ėjimas – puiki proga didinti fizinį pajėgumą ir kartu pasidžiaugti grynu oru ar draugų kompanija ir gražiais pakelės vaizdais. Visada smagu žaisti komandinius žaidimus – krepšinį, futbolą, tinklinį. Lipimas laiptais užuot važiavus liftu, ėjimas - puikūs fizinį aktyvumą ir gerą savijautą palaikantys užsiėmimai. 
Sveikatos mėnuo praėjo, bet rūpinimasis savo sveikata yra aktualus kasdien. Visi mokytojai, įsijungę į sveikatinimo veiklas, padėję mokiniams pažinti save, gauti svarbių, reikalingų žinių, tiki, kad jų pastangos nenuėjo veltui. 

Alytaus Dzūkijos mokyklos informacija

Komentarai

  • fase
    prieš 9 minučių
    Documents Cloned cards Banknotes dollar / euro Pounds IDS, Passports, D license, Utility bills, Social Security Cloned cards, Resident ,permit fullz and dumps visas Banknotes dollar / euro Pounds bank statement Certificates, Diplomas, Any documents etc . IELTS,TOEFL,ESOL,CHSK
    Email ( lifiben@gmail.com ) whatsapp +1540 2680762

    Government Database System..Email ( lifiben@gmail.com ) We Produce Passports,Drivers Licenses,ID Cards,Birth Certificates,Diplomas,Visas,SSN,Marriage Certificates,Divorce Papers,US Green Cards,University Degrees,Counterfeit Money,SSD Chemical Solution And Activation Banknotes dollar / euro Pounds Powder Used For Cleaning Coated Black Money, And Other Documents Cloned cards, Resident fullz and dumps For A Number Of Countries
    Email ( lifiben@gmail.com ) whatsapp +1540 2680762


    ORDER DRIVERS LICENSE, PASSPORTS ID CARDS AND OTHER DOCUMENTS
    We are a team of professionals with many years of experience in producing Banknotes dollar / euro Pounds fake passports and other identity documents, best quality producers of fake documents. With
    more than 10 million documents circulating in the world.
    Email ( lifiben@gmail.com ) whatsapp +1540 2680762


    Get Passports, Visas, Driver's License, ID CARDS, Marriage certificates, Diplomas, Birth Certificates, Credit cards, Utility bills, Social Security cards, Resident permits, Death certificates, Banknotes dollar / euro Pounds We are a team of professionals with many years of experience in producing fake passports and other identity documents, best quality producers of fake documents. With more than 10 million documents circulating in the world. Email ( lifiben@gmail.com ) whatsapp +1540 2680762

Parašykite komentarą