Rajono studentams ir moksleiviams – savivaldybės finansinė parama

Alytaus rajono studentams ir moksleiviams, kurie mokosi Lietuvos aukštosiose ir profesinėse mokyklose, yra socialiai pažeidžiami, savanoriauja ar garsina rajono vardą, savivaldybė skirs finansinę paramą. Šiais metais numatyta paskirstyti 20 000 eurų.

Parama skiriama ne vyresniems kaip 24 metų amžiaus Alytaus rajono savivaldybėje gyvenamąją vietą deklaravusiems gerai besimokantiems studentams, studijuojantiems Lietuvos aukštosiose mokyklose pagal pirmos pakopos arba vientisųjų studijų programos nuolatinę studijų formą, ir mokiniams, besimokantiems profesinio mokymo įstaigose, kurių dviejų semestrų (pusmečių) egzaminų įvertinimo vidurkis – ne mažesnis, kaip 8,5 balo. Studentai turi teisę į savivaldybės finansinę paramą tais atvejais, kai šeimos pajamos, tenkančios vienam šeimos nariui per mėnesį, yra ne didesnės negu LR Vyriausybės patvirtinta minimali mėnesio alga (840 Eur), ir jei studentas atitinka bent vieną iš šių sąlygų: yra neįgalus, iš daugiavaikės šeimos, jei šeimoje yra 2 ir daugiau studentų, mokinių, turi tik vieną iš tėvų, yra iš šeimos, kuri turi teisę gauti socialinę pašalpą, jei abu ar vienas iš tėvų yra neįgalūs.

Studijų rėmimo fondo lėšas paskirsčius gerai besimokantiems ir socialiai pažeidžiamiems jaunuoliams ir jų likus, parama gali būti skiriama universitetų, kolegijų studentams ir profesinių mokyklų moksleiviams, kurie garsina Alytaus rajono savivaldybę menine ar sportine veikla respublikiniuose ar tarptautiniuose konkursuose, olimpiadose, varžybose ar ne mažiau kaip tris mėnesius per kalendorinius metus vykdė neatlygintiną visuomenei naudingą savanorišką veiklą.

Parama skiriama vieną kartą per kalendorinius metus, išmokama metų pabaigoje: universitetų ir kolegijų studentams – 700 Eur, profesinio mokymo įstaigų mokiniams – 350 Eur.

Prašymai šiemet gauti Studijų rėmimo fondo paramą priimami iki lapkričio mėn. 10 d. Dokumentai gali būti pateikti atvykus į Alytaus rajono savivaldybės administracijos priimamąjį (Pulko g. 21, Alytus), pašto siunta, elektroniniu paštu info@arsa.lt. Jei dokumentai siunčiami elektroniniu paštu, prašymas turi būti pasirašytas kvalifikuotu elektroniniu parašu. Papildoma informacija teikiama Alytaus rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriuje – Pulko g. 21, Alytus, tel. (8 315) 72 810, el. p. lina.valuniene@arsa.lt.

 

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą