Alytaus miesto švietimo įstaigose – daugiau mokytojų padėjėjų

Alytaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu švietimo įstaigose įsteigti 35 papildomi švietimo pagalbos specialistų etatai. 

„Gavę visų Alytaus miesto savivaldybės švietimo įstaigų prašymus, analizavome situaciją ir nusprendėme skirti papildomus etatus. Bendras skirtas etatų skaičius yra 35. Iš jų  23,3 etato skirta mokytojų padėjėjams,  1,45 etato – socialiniams pedagogams,  1,95 etato – psichologams, 3,3 etato specialiesiems pedagogams ir 4,93 etato – logopedams. Tikimės, kad švietimo įstaigoms pavyks surasti trūkstamus specialistus ir švietimo pagalba pagaliau bus gaunama laiku“, – apie švietimo įstaigose įsteigtus papildomus etatus pasakojo Alytaus miesto savivaldybės vicemerė Jurgita Šukevičienė.

Šiuo metu Alytaus miesto savivaldybės švietimo įstaigose mokosi 375 didelių ir labai didelių specialiųjų poreikių turintys vaikai – mokyklose ugdomi 23 mokiniai su labai  dideliais ir 246 mokiniai su dideliais specialiaisiais poreikiais, lopšeliuose-darželiuose – 4 labai didelių ir 102 didelių specialiųjų poreikių turintys vaikai. Šių vaikų ugdymui iki šiol buvo skirta 115 mokytojų padėjėjų etatų, priėmus šį tarybos sprendimą iš viso bus 138,3 mokytojų padėjėjų etatai.

Be to, Alytaus miesto savivaldybės mokyklose mokosi 654, o lopšeliuose-darželiuose ugdomi 890 kalbėjimo ir kalbos sutrikimų turinčių vaikų. Iki šiol šių vaikų ugdymui buvo skirta 39,5 logopedo etato. 

Labai didelių ir didelių specialiųjų poreikių vaikų daugiausiai ugdoma Dzūkijos mokykloje (190), „Vilties“ mokykloje-darželyje (99), „Volungės“ progimnazijoje (114, iš jų 53 – turintys kalbos sutrikimų), šv. Benedikto gimnazijoje (129, iš jų 108  – turintys kalbos sutrikimų).

Patvirtinus papildomus mokytojų padėjėjų etatus, jų atlyginimams prireiks 528 tūkst. Eur. Dalį šių lėšų skirs valstybė, tačiau daugiau negu pusę –317 tūkst. Eur - teks rasti savivaldybės biudžete.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą