Naudinga galimybė alytiškiams – nemokami skaitmeninio raštingumo mokymai


Jau 580 gyventojų baigė projekto „Prisijungusi Lietuva“ skaitmeninio raštingumo mokymus, kurie vyksta daugelyje šalies viešųjų bibliotekų. Dalyviams labiausiai rūpėjo susipažinti su informacijos paieška, e. sveikatos paslaugomis, įgyti saugesnio interneto žinių. Mokymus palankiai įvertino net 99 proc. dalyvių, dauguma norėtų mokytis toliau pagal kitas programas. Didžiąją daugumą dalyvių į mokymus pakvietė bibliotekų darbuotojai.
Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje projekto „Prisijungusi Lietuva“ mokymus taip pat jau lanko pirmoji pradedančiųjų grupė. Kviečiame ir jus įsidrąsinti ir užsiregistruoti! Organizuojamos pradedančiųjų bei jau pažengusių, norinčių atnaujinti žinias, dalyvių grupės. Grupę sudaro ne daugiau nei 10 žmonių, kad pakankamai dėmesio galėtume skirti kiekvienam besimokančiajam.
Mokymai pradedantiesiems „Skaitmeninės technologijos TAU: ateik, sužinok, išmok“
Mokymų trukmė 18 val.
Šiuose mokymuose mokysitės:
• naudotis kompiuteriu;
• rengti tekstinius dokumentus;
• saugiai naršyti internete bei rasti aktualios informacijos;
• naudotis elektroninėmis valdžios, verslo ir laisvalaikio paslaugomis;
• dalintis informacija bei bendrauti internetu su artimaisiais ir draugais.
Mokymai norintiems pagilinti žinias
Mokymai penkiomis temomis. Kiekvieno jų trukmė – 6 val. Galima registruotis į visus mokymus pažengusiems arba išsirinkti aktualiausius.
Jei jau turite pagrindinius skaitmeninius įgūdžius, kviečiame mokytis šių programų:
• Bendradarbiavimas Tau. Bendrauk ir dalykis turiniu internete: efektyvus laiko planavimas ir bendravimas.
Šiuose mokymuose sužinosite, kaip saugiai ir atsakingai bendrauti ir bendradarbiauti e. paštu, kaip dokumentus laikyti internete, juos bendrinti su kitais žmonėmis, išmoksite planuoti laiką pasitelkiant e. kalendorius.
• Bendradarbiavimas Tau. Bendrauk ir dalykis turiniu internete: skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis.
Ši programa skirta susipažinti su skaitmeninių nuotraukų redagavimo, koliažo ir animacijų kūrimo galimybėmis. Mokymų metu taip pat sužinosite, kaip saugiai bei atsakingai skelbti nuotraukas ir vaizdo įrašus internete.
• Bendruomenės Tau: būk aktyvus, unikalus ir verslus.
Šioje programoje susipažinsite su interneto svetainių kūrimo bei e. bendruomenės pagrindais, įgysite saugaus naršymo internete žinių bei įgūdžių.
• Bendruomenės Tau: būk aktyvus, unikalus ir verslus: atsakingas turinio skelbimas internete ir saugus naršymas.
Čia mokysitės rengti tekstinius dokumentus internete, susipažinsite su debesų kompiuterija.
• Karjeros galimybės TAU: inovatyvus prisistatymas.
Čia išmoksite prisistatyti naujoviškai bei originaliai. Sužinosite kaip sukurti originalų gyvenimo aprašymą, įdomiau suformuoti tekstus bei susipažinsite su vaizdo įrašų kūrimo ir redagavimo galimybėmis.
Informacija ir registracija į mokymus:
Tel. Nr. 8 603 67 269 arba Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos registratūroje (Seirijų g. 2)
Projektas „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“ finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis. Projektas yra realizuojamas visoje Lietuvoje ir yra nukreiptas į gausią gyventojų tikslinę grupę – apie 500 tūkst. asmenų, kurie vis dar nesinaudoja internetu arba kurių skaitmeniniai įgūdžiai yra nepakankami. Daugiau informacijos – www.prisijungusi.lt


Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos informacija 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą