„Kuo kvepia knygos?“

Gruodžio 14 d. Simno specialiosios mokyklos bibliotekoje vyko kalėdinio laikotarpio skaitiniai „Kuo kvepia knygos?“. Popietėje dalyvavo ne tik mūsų mažieji mokinukai – sulaukėme svečių ir iš Simno gimnazijos (Ugniaus ir Augustės) bei iš Krokialaukio Tomo Naruševičiaus gimnazijos (Paulinos, Rugilės ir Manto). Visi dalyviai, kad geriau pajaustų pasaką, pasipuošė nykštukų kepurėmis ir karūnomis. Svečiai paskaitė stebuklingų ir pamokančių kalėdinių pasakėlių, kurių reikėjo ne tik klausyti, bet ir atlikti įvairias užduotis.

Eiliuotoje istorijoje „Laukiam Kalėdų“, klijuojant lipdukus, reikėjo padėti žvėrelių šeimoms puošti eglutes ir namus, dėti vaišes ant stalo, susirinkti visiems kartu ir pasidžiaugti Kalėdomis. Pasaka „Eglaitės deginimas“ supažindino su senomis Kalėdų eglutės puošimo tradicijomis. Kūrinėliai „Kas ateina naktimis?“ (B. Lenktytė) ir „Ledinukas“ (K. Kubilinskas) mokė draugiškumo, atidumo, darbštumo, atsakomybės. Dainuodami Pagranduko linksmąją dainelę, padėjome jam pasprukti nuo lapės, vilko ir kitų pasakos veikėjų (pasaka „Pagrandukas“).

Popietės metu plakėme pasakiškai skanių nykštuko Nykščiuko blynų tešlą. O norint sužinoti kaip pasigaminti daugiau pasakiškai skanių valgių, reikia perskaityti knygelę „...Ir aš ten buvau...“ (G. Barauskienė, J. Čekatauskaitė, S. Jakaitė). Ši knygelė ir kūnui, ir sielai – skirta sužinoti ir grožėtis, išmokti ir ragauti. Vienus ji gal paskatins perskaityti daug gražių pasakų, kitus – pasigaminti sau gardžius pietus, o ką nors gal įkvėps ir mokytis piešti.

Pasakas sekė ne tik vaikai, bet ir mūsų mokyklos logopedė Rimutė Cibulskienė, mokytojas Arūnas Narauskas. Popietę organizavo mokyklos bibliotekininkė Virginija Raguckienė. Mokyklos direktorė Janina Žeimienė padėkojo gimnazistams ir visiems dalyviams už šiltas popietės akimirkas, gražiai ir raiškiai paskaitytas pasakas. Pasidžiaugė, kad pasakos buvo pamokančios, skatinančios skaityti, motyvuojančios vaikus būti gerais, kvepiančios Kalėdomis. Ji pažadėjo vaikams kitąmet taip pat paskaityti įdomią kalėdinę istoriją.

Alytaus r. Simno specialiosios mokyklos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą