Alytuje – pirmoji konferencija apie meilę

Trečiadienį pirmą kartą ne tik Alytuje, bet greičiausiai ir visoje Lietuvoje vyko unikali konferencija, kurios pagrindinė tema buvo meilė. „Meilė kaip gyvenimo energija“ yra Alytaus soroptimisčių organizuojamos „Myliu savaitės“ renginys.

„Visi žinome, kad galingiausia jėga mūsų gyvenime yra meilė. Tai ne tik širdį šildanti bendrystė – meilės jausmas tikrai įkvepia. Tai didžiulė motyvacija, dėl jos nuverčiame kalnus be jokių pastangų. Tai viena iš priežasčių, dėl kurių norime gyventi. Dėkoju šio renginio organizatoriams už galimybę į meilės jausmą pažvelgti kitu kampu“, – sveikindama renginio organizatorius ir dalyvius Alytaus teatro galerijoje kalbėjo miesto vicemerė Jurgita Šukevičienė. 

Konferencijos metu apie meilę buvo diskutuojama įvairiapusiškai – etnografė Onutė Drobelienė pasakojo apie mūsų senolių meilės tradicijas ir išraiškas, kai tą meilę viešai rodyti nebuvo įprasta. Apie meilės kaitą Lietuvos visuomenėje kalbėjo Vilniaus universiteto profesorė Virginija Jurėnienė, o šeimos mediatorė, M. Riomerio universiteto lektorė Odeta Intė narpliojo fenomeną – ar tikrai meilė trunka trejus metus? Pranešimus taip pat skaitė organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė Rasa Dičpetrienė, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos psichologė Lina Kizalaitė. Renginį vainikavo pokalbis su menininke, TV laidų vedėja Nomeda Marčėnaite, ji meilę prilygino kasdieninei kūrybai. 

Primename, kad meilės savaitė tęsiasi ir rytoj, gegužės 12 d. vyks teatralizuotas turas „Meilės stotelės“ po Alytų su Alytaus turizmo informacijos centro gide Birute Malaškevičiūte ir Alytaus miesto aktoriais. Norintys pasivaikščioti 17.30 val. laukiami Rotušės aikštėje. 

Penktadienį, gegužės 13 d., kai minima ir Lietuvos meilės deivės Mildos diena, „Myliu“ savaitę vainikuos nemokamas Alytaus teatro spektaklis pagal Jurgio Kunčino romaną „Tūla“.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą