Alytaus kraštotyros muziejus kviečia į renginius

Birutės Malaškevičiūtės knygos „Kaip Alytėlis Alytų pažino" pristatymas

Alytaus kraštotyros muziejus (Savanorių g. 6) 2018 m. vasario 13 d. 17 val. pristato žaismingą, gausiai iliustruotą knygelę, pirmąją Alytaus miesto istoriją vaikams „Kaip Alytėlis Alytų pažino". Smalsusis pelėdžiukas Alytėlis, keliaudamas po Alytų, sužino daug įdomių dalykų apie gimtąjį miestą ir nekantrauja jais pasidalinti su skaitytojais. Knygelėje įdomybių suras ne tik vaikučiai, bet ir jų tėveliai.
Knygelę rengė alytiškiai – ją parašė istorikė Birutė Malaškevičiūtė, iliustravo dailininkas Arūnas Vaitkus, maketavo Vaidilutė Gailienė, o išleido Alytaus kraštotyros muziejus. Tai dovana mažiesiems ir jų tėveliams, pasitinkant atkurtos Lietuvos šimtmetį.

Paroda „Jų kraujas rožėm pražydėjo..."

Alytaus kraštotyros muziejuje (Savanorių g. 6) 2018 m. vasario 14 d. 17 val. atidaroma paroda „Jų kraujas rožėm pražydėjo...". Joje pristatomi Lietuvos kariuomenės istorijos epizodai, susiję su Alytumi, pateikiama informacija apie Alytaus mūšio metu žuvusį pirmąjį Lietuvos kariuomenės karininką Antaną Juozapavičių, jo atminimo įamžinimą mieste, įvairių 1918–1939 m. mieste dislokuotų karinių dalinių kareivių rutiną, buitį ir pramogas. Parodos kuratorius Vilmantas Dunderis, dailininkė Gintarė Markevičienė. Paroda veiks 100 dienų.

Alytaus kraštotyros muziejaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą