Akvarelės kursai suaugusiems – galimybė bent trumpai pamiršti kasdienius rūpesčius

Alytus – miestas, kuriame įdomios veiklos gali rasti kiekvienas. Ketverius metus Alytaus dailiųjų amatų mokykloje buvo rengiami akvarelės kursai suaugusiems. Išmokti akvarelės liejimo subtilybių alytiškius planuojama pakviesti ir šių metų rudenį.

Pasak šiuos kursus Alytaus dailiųjų amatų mokykloje vedusio dailininko Benjamino Jenčiaus, praėjusiais metais išmokti akvarelės kompozicijos, spalvų derinimo ir technikos panoro 16 suaugusiųjų. Kursų metu lankytojai nulieja ne vieną akvarelę, tad gražiausi darbai buvo eksponuojami parodose. Per ketverius metus, anot dailininko B. Jenčiaus, buvo surengtos 8 kursų lankytojų darbų parodos.

Keletas kursų lankytojų akvarele ypač susidomėjo ir jau planuoja savo darbus eksponuoti respublikinėse parodose, kitiems akvarelė tapo laisvalaikio pomėgiu.

„Kai B. Jenčius parodo, kaip spalva liejasi, tai taip atpalaiduoja", – sako prieš dvejus metus šiuos kursus lankiusi ir dabar laisvalaikiu mielai akvareles liejanti alytiškė Snieguolė Č.

Pasak jos, perprasti akvarelės subtilybes nebuvo paprasta, tačiau jeigu kas nepavykdavo, visuomet padėdavo dailininkas B. Jenčius: „Ateina Benas ir sako, padaryk potėpį, o kai tu gyvenime pirmą kartą pieši ir nežinai, kas tas „potėpis", kas tada? Tačiau visko galima išmokti. Be to visuomet mums mielai padėdavo Benas. Vos jis prie darbo prisiliečia, paveikslas iš karto suspindi visomis vaivorykštės spalvomis", – dailininko profesionalumą giria Snieguolė Č.

Be to, anot jos, B. Jenčius moka kursų lankytojams įkvėpti pasitikėjimo: „Atrodo, kad kursų metu sukurti darbai nėra jau tokie gražūs, tačiau Benas moka mus įtikinti, kad mūsų darbai tikrai puikūs. Juo labiau, kai juos paruošia parodai – įrėmina, uždeda stiklą, darbas atrodo jau visiškai kitaip ir tuomet pagalvoji: „Aš tikrai galiu piešti." Tai džiugina", – sako Snieguolė.

Snieguolės teigimu, kursų metu dailininkas B. Jenčius neleisdavo tinginiauti – kursų lankytojai nuliejo ne vieną akvarelę, o gražiausi darbai buvo eksponuojami parodose. Anot Snieguolės, parodas aplankę artimieji ir draugai liko maloniai nustebinti. Snieguolė džiaugiasi, kad dauguma jos darbų papuošė jos vaikų ir draugų namus, o vienas jų nukeliavo net į Ameriką. Baigusi akvarelės kursus, Snieguolė neslėpė lankiusi ir dar vienus – tapybos ant šilko – mokymus. Jai puikiai pavyko perprasti ir šią tapybą ir sukurti ne vieną puikų darbą. Jos tapyti šilko darbai džiugina jai artimus žmones, o vienas jų – Prancūzijoje gyvenančią draugę.

30 akademinių valandų Alytaus dailiųjų amatų mokykloje akvarelės kursus lankę alytiškiai, jiems pasibaigus, po metų ir vėl papildydavo šiuos kursus lankiusių alytiškių gretas. Atsirado ir tokių, kurie juos lankė trejus metus iš eilės. Pasak Snieguolės, sugrįžti vėl paskatindavo puiki atmosfera, kursų lankytojų bendrystė ir noras vėl panirti į spalvų pasaulį.

Jeigu kursai būtų organizuojami ir šiemet, Snieguolė ir vėl juos lankytų. „Šie kursai puiki galimybė bent trumpai pamiršti kasdienius rūpesčius", – teigia ji.

Alytaus miesto savivaldybės informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą