Neeilinė „Dzūkijos vaikų vasara“ – ji „100-mečio Dzūkijos vaikų vasara“

Kažkada tai buvo maži pirmokėliai, o gal ir dar jaunesni. O šiemet į Pietų Lietuvos regiono vaikų dienos centrų suvažiavimą renkasi tie patys vaikai, tik jau tapę jaunuoliais, ir už rankos atsiveda naujus pirmokėlius. Tradicija graži, prasminga ir daugelio rankų puoselėjama. Vieni darbuotojai išėjo, kiti atėjo, bet gražioji idėja vasaros pabaigoje surinkti VšĮ Alytaus miesto socialinių paslaugų kieme pusšimtį ar daugiau vaikų, lyg gėlė perduodama iš delnų į delnus. Mes ir toliau vienysime Pietų Lietuvos vaikų dienos centrus, bei jų darbuotojus.

Ir vėl, kaip ir pernai, antradienį čia vyko šių centrų suvažiavimas, pakvietęs jaunuosius į vasaros „emociukų" šventę pabendrauti, pasidalyti patirtimi.

Šalia trapaus mūsų Vaikų dienos centro vadovės Jolitos Valentienės (šiemet iš fėjos pavirtusi į „Šypsnę") peties, bei jos darbuotojų Vilmos Rutkauskienės, Tatjanos Ringaitienės ir Luko Gavelio, šventę vesti padėjo sporto klubo „Still fitt" treneris Vitas Sujeta ir Alytaus krašto skautai su Antanu Kalinausku priešakyje.

Į renginį atvyko 14 vaikų dienos centrų iš visos Dzūkijos, ir ne tik. Šventėje dalyvavo daugiau kaip 150 dalyvių. Visus susirinkusius pasveikino Alytaus miesto socialinių paslaugų centro vaikų dienos centro lankytojai! Pasiklausėme dainelės „Laikrodukas"! Gražiai prisistatė ir kiti centrai. Į dangų buvo paleista 30 balionų, skirtų Lietuvos 100-čiui.

O tada jau visi keliavome į sporto varžybas!

Šventės dalyvius džiugino ir rėmė: piešimo ant veidų palapinė; Jurgio Kunčino išmaniosios bibliotekos palapinė; Alytaus miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai; Alytaus apskrities VPK bendruomenės pareigūnai kartu su policijos draugu Amsiu; batutas; Burbulų dėdė; Alytaus dresavimo mokykla „Cerberis" su sportiniais šuniukais; Alytaus jaunimo centro gatvės šokio studija „Movement"; UAB „Dzūkijos vandenys"; UAB „Jurvidginta"; UAB „Savas kalnas"; IĮ „Skonio pynė"; UAB „RIMI Lietuva", UAB „Rivona".

Renginio dalyvius pasveikino Alytaus socialinės paramos skyriaus vedėja Sonata Dumbliauskienė ir įteikė savivaldybės vadovų dovaną. Sveikinimo žodį tarė ir Seimo nario Roberto Šarknicko padėjėja Skaistė Ulčickaitė. Palaikymą kaip visada gavome iš Šv. Brunono kverfurtiečio parapijos klebono Valdo Simanaičio.

Alytaus miesto socialinių paslaugų centras itin gražiai prižiūrimas ir puoselėjamas, malonus akiai ir patrauklus aplinkiniams, todėl šventėje buvo ir centro aplinkinių gyventojų. Suvažiavimo dalyviai buvo linksmi ir aktyvūs.

Pagrindinis prizas nugalėjusiai komandai – aktyvių pramogų kuponas, kurį skiria Pramogų ir nuotykių parkas „Tarzanija". Jis atiteko Seirijų bendruomenės Vaikų dienos centrui „Šilas". Visi, šventėje dalyvavę centrai, tapo įvairių gerų emocijų savininkais: komandos buvo vertinamos kaip sportiškiausi, žaismingiausi, linksmiausi, kūrybiškiausi, draugiškiausi, aktyviausi, artistiškiausi, originaliausi, mieliausi, šauniausi, drąsiausi, mandagiausi, nuoširdžiausi ir smalsiausi centrai.

Alytaus miesto socialinių paslaugų centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą