Pilietiškumo savaitę vainikuos mokinių eitynės į Antakalnio kapines pagerbti partizanų vadą Adolfą Ramanauską – Vanagą

Šiandien Vilniaus Antakalnio gimnazijoje (Antakalnio g. 29) įvyks pilietiškumo savaitės „Neleiskime, kad atmintis pražūtų“ baigiamasis renginys, skirtas paminėti Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio ginkluotųjų pajėgų vado Adolfo Ramanausko -Vanago 100-ąsias gimimo metines.

 Partizanų atminimas yra labai svarbus, nes primena, kad niekas, net ir pačiomis kritiškiausiomis akimirkomis, negali atimti iš mūsų laisvės apsispręsti gyventi tiesoje ar mele, pasiaukoti ar paaukoti kitą, mirti laisviems su ginklu rankoje ar gyventi pavergtiems. Kokie žmonės pasirinko partizano kelią? Ar lengvas buvo šis pasirinkimas? Kaip jie kovojo? Koks šios kovos istorinis, politinis ir moralinis palikimas? Kuo jis mums svarbus? Kodėl pokario pasipriešinimas ir jo vadai yra tokie svarbūs šiandieniniuose informaciniuose ir hibridiniuose karuose? Į šiuos ir kitus konceptualius klausimus visą savaitę atsakymų kartu su ekspertais ieškojo mokiniai ir mokytojai. Visos savaitės renginių programa http://www.antakalniovm.vilnius.lm.lt/.

 Baigiamajame renginyje, kurio pradžia gruodžio 7 d. 11:00 val., bus apibendrinta visa pilietiškumo savaitė. Renginyje pasisakys ir savo knygą pristatys Seimo narys – istorikas Arvydas Anušauskas. Dalyvaus Adolfo Ramanausko – Vanago dukra Auksutė Ramanauskaitė – Skokauskienė, Dainavos krašto partizanas Juozas Jakavonis – Tigras ir kiti garbūs svečiai.

 Pilietiškumo savaitės „Neleiskime, kad atmintis pražūtų“ kulminacija – baigiamojo renginio dalyvių eitynės į Antakalnio kapines pagerbti partizanų vadą Adolfą Ramanauską – Vanagą.

Eitynių pradžia 13:50. Kviečiame dalyvauti

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą