2016 m. metų apdovanojimai už nuopelnus švietimui ir sportui įteikti R. Moisejenkienei ir J. Jonuškai. Ką apdovanosime šį kartą?

Artėjanti metų pabaiga – puiki proga suskaičiuoti nuveiktus darbus ir pagerbti nusipelniusius žmones. Būtent tai padaryti planuoja Alytaus miesto savivaldybė, kitų metų pradžioje labiausiai nusipelniusius alytiškius pakviesianti į iškilmingą Metų apdovanojimų renginį.
Artėjant jam prisiminkime, kokie žmonės už kokias nominacijas buvo apdovanoti šių metų pradžioje.
Už nuopelnus švietimui Alytaus metų apdovanojimas buvo įteiktas Alytaus jaunimo centro dainų ir šokių ansamblio „Tarškutis" įkūrėjai ir vadovei, muzikos mokytojai ekspertei Rimai Moisejenkienei.
Ji yra 2016 m. Alytaus miesto savivaldybės kultūros premijos laureatė, tais pačiais metais jai Italijoje įteiktas prestižinis Pasaulio folkloro sąjungos muzikinio Oskaro „Aukso žvaigždė" laureatės apdovanojimas. R. Moisejenkienė – Dzūkų dainų ir šokių šventės kaimo kapelų vyriausioji vadovė ir dirigentė, taip pat Lietuvos moksleivių dainų šventės Ansamblių vakaro vyriausioji vadovė ir dirigentė. Jos ir jos vyro Leonido Moisejenkos vadovaujamo Alytaus jaunimo centro dainų ir šokių kolektyvo „Tarškutis" pasirodymai papildė daugybės Lietuvos ir užsienio festivalių programą.
Ne mažiau sportui nusipelnęs ir buvęs ilgametis Alytaus „Almeidos-Stronglaso" treneris ir dabartinis klubo vadovas Jonas Jonuška. Jam šių metų pradžioje už nuopelnus sportui taip pat įteiktas Alytaus metų apdovanojimas.
J. Jonuška kartu su komandos žaidėjais bei personalu Dzūkijos sostinei padovanojo ne vieną Lietuvos rankinio lygos apdovanojimą. 2016 m. Lietuvos žurnalistų sąjungos Alytaus skyrius J. Jonuškai pirmą kartą Alytaus sporto istorijoje Alytaus „Almeidos-Stronglaso" komandai tapus Lietuvos čempionais įteikė Metų žmogaus apdovanojimą – auksinę plunksną.
Kas už kultūros ir švietimo sporto nuopelnus bus įvertintas šį kartą, priklauso tik nuo Jūsų!
Tad jeigu šalia Jūsų – aktyvus ir daug miesto švietimo ir sporto labui nuveikęs žmogus – dabar pats laikas jo kandidatūrą siūlyti Alytaus metų apdovanojimams. Kaip tai padaryti? Atsakymus rasite http://bit.ly/2ANE9mV

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą